Haberler

26 Ocak 2012

Türkiye'den Libya Polis Teşkilatına Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA)’nın koordinasyonunda 6000 adet Polis Üniforması ve teçhizatı ile 30 adet Toyota Land Cruiser araç 24 Ocak 2011 tarihinde Tarblus Rixos Hotel’de düzenlenen  törenle Libya İçişleri Bakanlığı’na teslim edildi.

“Yaptığımız Yardımların Libya Halkına Barış ve Huzur Getirmesini Umut Ediyoruz”

Törene Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Libya Ekonomi Bakanı Ahmad Al Kouchli, TİKA Başkanı Dr. Serdar Çam, T.C. Trablus Büyükelçisi Ali Kemal Aydın, çok sayıda Türk ve Libyalı temsilci katıldı.

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, törende yaptığı konuşmada “Türkiye’nin Libya için bu güne kadar gerçekleştirdiği ve önümüzdeki dönemde gerçekleştireceği birçok atılım var. Biz Libya’yı, Libya halkını seviyoruz. Sizler için tek temennimiz özgür Libya’nın en kısa zamanda sosyal ve ekonomik açıdan refaha kavuşmasıdır.” dedi. “Yaptığımız yardımların Libya halkına barış ve huzur getirmesini umut ediyoruz” diyen Ekonomi Bakanı, 1500 Libyalı polise Mart ve Temmuz aylarında Türkiye’de kademeli olarak eğitim verileceğini; bunun yanı sıra hâkim, savcı ve cezaevi görevlileri için de uzman eğitimleri gerçekleştirileceğini müjdeledi.

Libya Ekonomi Bakanı Ahmad Al Kouchli ise Libya halkına iç savaş sırasında ve sonrasında verdiği destekten dolayı Türkiye’ye teşekkür etti. Konuşmasında, yardımların Libya için önemli olduğunun altını çizen Kouchli, bu desteğin iki ülke arasında var olan iyi ilişkileri pekiştireceğini söyledi.

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlan’ın heyeti ile birlikte Libya’ya giden TİKA Başkanı Dr. Serdar Çam’da törende konuşma yaptı.

TİKA Başkanı, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı’nın Libya’da gerçekleştirdiği proje ve faaliyetler hakkında bilgi verdi. Türkiye’den gönderilen polis üniformalarının ve araçların Libya halkının huzur ve refahına katkı sağlayacağına inandığını dile getiren Çam, “Yardımlar artarak devam edecek.” dedi.

Hibe edilen araçlara Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ın, Libya Ekonomi Bakanı Ahmad Al Kouch ve TİKA Başkanı Serdar Çam ile birlikte binmesinin ardından tören sona erdi.

Sonraki Haber

Afrika Birliği 18. Asamblesi 29 Ocak'ta Etyopya'da Başlayacak

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, TİKA Başkanı Dr. Serdar Çam’ın da aralarında bulunduğu bir heyetle Afrika Birliği 18. Asamblesi’ne katılmak üzere 27 Ocak 2011 tarihinde Etyopya’ya gitti. Başbakan Yardımcısı ve beraberindeki heyetin ziyaretleri sırasında Afrika Birliği...