Haberler

25 Mart 2012

Türkiye ve Mısır'ın Ortak Tarihi Geçmişten Geleceğe Taşınıyor

Türkiye ve Mısır’ın ortak tarihi geçmişine ait eserler TİKA tarafından restore edilecek. 25 Mart 2012 tarihinde TİKA Başkanı Dr. Serdar Çam ve beraberindeki heyet El-Ezher Şeyhi Ahmed Al-Tayeb’i ziyaret etti. Türkiye’nin Mısır’da gerçekleştirdiği proje ve faaliyetlerin gündeme geldiği görüşmenin sonunda, ülkede gerçekleştirilecek restorasyon çalışmaları doğrultusunda bir protokol imzalandı.

TİKA Başkanı ve El-Ezher Şeyhi’nin imzaladığı protokol doğrultusunda Mısır’da bulunan Hazreti  Hüseyin Camii, El Ezher Camii, İmam Şafi Türbesi ve Camii, Ebu Zeheb Camii, Revak-el-Etrak, Sultan Mahmut Tekkesi, İskenderiye’de bulunan Çorbacı Camiive İbrahim Tirbane Camii Türkiye tarafından restore edilecek. TİKA’nın koordinasyonunda gerçekleştirilecek bu proje ile iki ülkenin ortak değerlerinin geçmişten geleceğe taşınması amaçlanıyor.

 

TİKA tarafından restore edilecek ve onarılacak eserler Mısır’ın en önemli  tarihi eserleri olarak kabul ediliyor. Restore edilecek eserler arasında bulunan Revak El Etrak ile Sultan Mahmut Tekkesi ise Mısır’da Osmanlı izlerini taşıyan iki tarihi yapı olarak dikkati çekiyor.

 

Protokolüm imzalanmasının ardından iki ülke arasında gerçekleştirilecek restorasyon çalışmalarının devam edeceği bildirildi. 

Sonraki Haber

TİKA'dan Makedonya'ya İki Yeni Proje

Yosip Broz Tito Lisesi   Aralık 1944 yılında açılan ve Makedonya Cumhuriyeti’nin en önemli eğitim kurumlarından biri olarak biliniyor.  1990 yılında faaliyete geçen Türkçe sınıfı ile Türk öğrencilerin ana dilerlini öğrenmesine olanak sağlayan okulda zaman...