Haberler

19 Ekim 2012

Türkiye-Tunus Teknik İşbirliği ve Kalkınma Anlaşması İmzalandı

2012 yılı Mart ayı içerisinde, faaliyetlerine başlayan Tunus Program Koordinasyon Ofisi hukuki olarak çalışmalarına başladı.

Tunus Cumhuriyeti yetkilileri ile gerçekleştirilen görüşmeler soncunda “Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ve Tunus Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Teknik İşbirliği ve Kalkınma Anlaşması” 11 Ekim 2012 tarihinde imzalandı. Anlaşma metnini TİKA Başkan Yardımcısı Harun Tuncer ve Tunus Hükümeti adına AB Üyesi Ülkelerle İlişkiler Direktörü Tahar Cherif imzaladılar.

Protokolün imza törenine Türkiye Cumhuriyeti Tunus Büyükelçisi Ömer Gücük, TİKA Başkan Yardımcısı Tuncer ve Tunus Program Koordinatörü Musa Gürbüz katıldı. Türk heyeti tören öncesinde Tunus Dışişleri Bakanı Rafik Abdesselam tarafından kabul edildi. Görüşme sırasında Dışişleri Bakanı özellikle anlaşmanın imzlanmasından dolayı memnuniyetini dile getirdi.

TİKA Başkan Yardımcısı Harun Tuncer ise bu anlaşmanın Tunus ve Türkiye arasındaki işbirliğinin ve kardeşliğin daha ileriye, arzu edilen seviyeye taşıyacağına ifade etti. Ülkemizin Tunus’a atfettiği değer ve anlaşma ile ortaya çıkacak önemli işbirliği alanlarının altını çizdi.

İmza töreni Tunus Dışişleri Bakanlığında Tunus Dışişler Bakanı Rafik Abdesselam ve Türkiye Cumhuriyeti Tunus Büyükelçisi Ömer Gücük huzurunda gerçekleştirildi.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) 30 ülkede 33 program koordinasyon ofisi ile son 6 ayda ofis kapasitesini %20 genişletti.

Sonraki Haber

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu Yemen'de TİKA Ofisini Açtı

Türkiye-Yemen ilişkilerinde yeni bir dönem başladı. Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) başkent Sana’da Haziran ayından itibaren faaliyet gösteriyor. Bölge ile ilişkilerimizi somutlaştıracak projeler gerçekleştiren TİKA Sana Program Koordinasyon Ofisi, 22 Ekim 2012 günü Dışişleri...