Haberler

18 Haziran 2018

Türkiye'nin Dost Eli Ramazan'da Haiti'ye Ulaştı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), yaklaşık 5.000 Müslümanın bulunduğu Haiti'de iftar sofraları kurarak, ramazan bereketini Haitililerle paylaştı.

Ramazan etkinlikleri organizasyonu TİKA Strateji Geliştirme Dairesi Başkanı Tolga Keskin ile TİKA yetkililerinin katılımlarıyla Türkiye Diyanet Vakfı işbirliğinde gerçekleştirildi. Program kapsamında ilk olarak ülkenin başkenti ve Müslüman çoğunluğun yaşadığı yer olan Port au Prince şehrinde yaklaşık 150 kişiye iftar yemeği verildi ve bölge halkına gıda yardımında bulunuldu.

Program sonunda konuşma yapan Tevhid Camii yöneticisi Mr. Mazouk (Pierre Richard) Türkiye'ye teşekkürlerini ileterek ülkemizin, Haiti'de yaşanan afetlerdeki desteğini de unutmadıklarını belirtti.

Ülkenin kuzeyinde bulunan ve ikinci büyük şehir olan Cap Haitien’de de yine yaklaşık 150 kişilik bir iftar sofrası kurularak bölge halkına gıda paketleri dağıtıldı. Türkiye Diyanet Vakfı’nın yaptırdığı ve hizmet yürüttüğü Boukman Buhara Camisi’nin, bir okulun ve aşevinin bulunduğu kampüste düzenlenen program cami cemaati, D'etat D'Haiti Üniversitesi öğrencileri, TDV proje partneri Bilal Vakfı yetkilileri, kampüs içindeki okulda okuyan öğrenci ve velileri, çevre köylerden Müslümanlar ve diğer dinlere mensup insanların katılımı ile gerçekleştirildi.

Bilal Vakfı Başkanı İmam Hanif (Jean Jacob Champagne) de Haiti’yi yalnız bırakmayan Türkiye'ye ve Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkürlerini iletti.

Bilal Vakfı Başkanı İmam Hanif, Haiti halkının Türkiye'yi yakından takip ettiğini ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Dünya beşten büyüktür" anlayışı ile yürüttüğü mücadeleye tüm mazlum coğrafyalarda olduğu gibi Haiti'de de büyük bir ehemmiyet verildiğini ifade etti. Bir oğlunun Ankara’da üniversite eğitimi gördüğünü de belirten İmam Hanif, iki ülke arasındaki ilişkilerin artarak devam etmesi için daha çok gayret edilmesinin gerekliliğine vurgu yaptı.

Türkiye Diyanet Vakfı temsilcisi Ali Yılmaz da ülkede önemli yansımaları olan böyle bir organizasyona öncülük yaptığı için ülkemizin önemli bir markası haline gelmiş olan TİKA’ya teşekkürlerini iletti ve dünya çapındaki faaliyetlerin yakından takip edildiğini ifade etti.

Haiti’nin kalkınma sürecinde Türkiye'nin daha aktif rol alabileceğini belirten Yılmaz, özellikle cami, okul ve aşevinin de içinde bulunduğu kampüsün ve Bilal Vakfı’na tahsis edilmiş tarıma elverişli çok geniş bir arazide tarımsal projelerin gerçekleştirilmesinin üretim ve istihdama önemli katkı sağlayabileceğini ifade etti.

Sonraki Haber

Filistin Güvenlik Güçlerine Dil Eğitimi Laboratuvarı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Filistin’in Eriha şehrinde Filistin güvenlik güçlerine ait Askeri Eğitim Merkezi’ne dil laboratuvarı kuruldu. Filistin Devleti’nin güvenlik güçlerinin eğitim gördüğü ve Uluslararası Güvenlik Desteği Programı kapsamında ABD, Kanada,...