Haberler

27 Ekim 2011

Türkiye Katılım Bankacılığı Deneyimini Dünya ile Paylaşıyor

Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı (TİKA), katılım bankacılığı konusunda Türkiye’nin sahip olduğu deneyimi başka ülkelerle paylaşmak için yola çıkıyor. Sektörde geçerli uygulamaları, faizsiz bankacılık prensiplerini, kurumsal ticari bankacılığı, katılım bankacılığını, kredilendirmeyi ele alan eğitim programları düzenleyerek ülkeleri bankacılık ve finans konusunda ortak paydalarda buluşturuyor. TİKA, uzman eğitimleri ile sürdürülebilir işbirliği projelerinin kapılarını açıyor.

TİKA ve Türkiye Katılım Bankaları Birliği (TKBB) işbirliğinde hazırlanan “Türkiye Katılım Bankacılığı” konulu eğitim programı İstanbul’da düzenlendi. TKBB merkezinde gerçekleştirilen programa Kosova Merkez Bankası, İslam Birliği ve Mikro Finans Kurumu temsilcilerinden oluşan 9 kişilik heyet katıldı. Uzmanlar, yatırım bankacılığında kurumsal kapasitenin arttırılması ve beşeri kaynakların geliştirilmesi konusunda bilgilendirildi. Katılımcılarbankacılık, finans ve banka denetmenliği alanında bilgi alışverişinde bulundu.

Programa katılan Kosova Merkez Bankası, Lisans ve Metodoloji Müdürü Suzan Dervari, eğitimleri son derece faydalı bulduğunu belirtti. Dervari, bu projenin sonunda kurumsal kapasite artırımları ve beşeri kaynakların geliştirilesi konusunda mesafe kaydettiklerinin altını çizdi. Önümüzdeki günlerde Kosova Meclisinde oylanması planlanan yeni yasa tasarısı çalışmalarının başlayacağını söyleyen Suzan Dervari, eğitim programında ele alınan konuların yeni yasa tasarısı için büyük önem taşıdığını vurguladı. Türkiye’ye ve TİKA’ya sektörel bilgi alışverişi ve işbirliğine dayalı proje anlayışı için teşekkür etti.

Kosova’dan gelen uzmanlar, üç gün süren eğitimde “Katılım Bankacılığı, Türkiye ve Dünyada Uygulamalar, Faizsiz Bankacılık Prensipleri, Kurumsal Ticari Bankacılık ve Katılım Bankacılığı Kredilendirme” konularında bilgilendirildi.

 

Sonraki Haber

TİKA, Medeniyetin Kilit Taşlarına Sahip Çıkıyor

Tarihin ve mimarinin buluştuğu yapıtlar, medeniyetler kadar insanları da buluşturuyor. İnşa edildikleri dönemden itibaren dünyaya şahitlik eden bu eserler; hiçbir anlaşma ya da müzakere olmadan barışın ve huzurun devamını sağlıyor. Yeryüzü geçmişten geleceğe doğru yol...