Haberler

23 Ekim 2011

Türkiye Bir İnsani Yardım Operasyonunu Daha Başarı ile Tamamladı

Somali’de Yaşanan Saldırıda Yaralananlar Türkiye’de Tedavi Olacak
Somali’nin başkenti Mogadişu’da yaşanan bombalı saldırıda ağır yaralanan 37 kişi, beraberlerindeki 31 refakatçi ve 2 tercümanla beraber “İstanbul” isimli uçakla saat 17.45’te Esenboğa Havalimanına getirildi.

Yaralılar ambulanslarla Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesine ve Yenimahalle Devlet Hastanesine gönderildi.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ:”Yaralıların İyileşme Sürecinde Elimizden Gelen Desteği Verip, Dua Edeceğiz”
Yaralıları Esenboğa Havalimanında Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanı Dr. Serdar Çam, Ankara İl sağlık Müdürü Mustafa Aksoy ve çok sayıda sağlık görevlisi karşıladı.

Yaralılar arasında Somali Sağlık Bakan Yardımcısı Moallim Ali’nin de olduğu bildirildi.

Başkana Yardımcısı Bekir Bozdağ, yaralıların hastaneye intikalinden sonra gerekli tetkiklerin yapılacağını ve ihtiyaç duyulması halinde başka hastanelerde tedavi edileceklerini söyledi. Bozdağ, “Yaralıların en yakın zamanda tedavi olup, sağlıklarına kavuşmasını diliyoruz. Sağlıklı bir şekilde Somali’ye, ailelerinin yanında dönmelerini istiyoruz. Biz bu süreçte elimizden gelen desteği verip, onlar için dua edeceğiz” dedi.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ ise bu sürecin arkasında ciddi bir ekip çalışması olduğunu vurgulayarak, “Bölgede bulunan sağlık ekiplerimiz yaralıların durumunu değerlendirdi. Hastaların nerede tedavi edileceklerine karar verdi. Ambulanslarla hastanelere götürülen yaralıların tedavisine hemen başlanacak. Türkiye böylelikle bir insani yardım operasyonunu daha başarı ile tamamladı” diyerek Somali’den Türkiye’ye yaralıların getiriliş sürecini özetledi.

Somali Sağlık Bakan Yardımcısı Moallim Ali: “Türkiye Bizim Kardeşimiz”
Yaralıların arasında olan Somali Sağlık Bakan Yardımcısı Moallim Ali uçaktan inerken “Biz henüz gelmeden siz geldiniz. Çok teşekkür ediyoruz. Türkiye bizim kardeşimiz. Burada kendimizi bir misafir gibi değil, ikinci evimizde gibi hissediyoruz. Yaralılar için hepimiz üzgünüz. Çoğu öğrenci olan yaralıların bir an önce iyileşmesini istiyoruz. İnşallah Türkiye sayesinde yaralılar sağlığına kavuşacak” cümleleri ile düşüncelerini dile getirdi.

Yaralılara hastanelerin ilgili servislerinde gerekli değerlendirmeler sonucunda ilgili kliniklere yatırılırken, Somali’de kurulacak sahra hastanesinde kullanılmak üzere 50 tonluk sağlık malzemesinin bölgeye gönderileceği bildirildi.

 

Sonraki Haber

Türk Doktorlar Uganda'da Şifa Dağıtıyor

Türkiye’nin diğer ülkelerle gerçekleştirdiği işbirliği ve insani yardım faaliyetlerinde hiçbir mükerrerlik olmaması için koordinatörlük görevini başarı ile yürüten Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı (TİKA), Somali’den Uganda’ya, Cibuti’den Kenya’ya kadar Doğu Afrika kıtasında hayatı ve...