Haberler

20 Aralık 2018

Türkiye’nin KOBİ Tecrübesi Azerbaycan ile Paylaşıldı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ve KOSGEB işbirliğinde Türkiye’nin küçük ve orta ölçekli işletmelerin geliştirilmesi ve desteklenmesi alanındaki tecrübeleri Türkiye'de düzenlenen programla Azerbaycan ile paylaşıldı.

TİKA ve T.C. Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) işbirliğinde gerçekleştirilen tecrübe paylaşımı programı kapsamında, Azerbaycan Cumhuriyeti Küçük ve Orta Ölçekli Girişimciliğin Geliştirilmesi Ajansı yetkililerine KOSGEB kurumsal deneyimleri, girişimcilik destekleri, AR-GE ve yenilikçilik destekleri, İşletme Geliştirme Destek Programı ile ilgili tecrübeler paylaşıldı. Uzmanlar ayrıca KOSGEB desteklerinden faydalanmış işletmeleri de yerinde inceleme fırsatı buldu.

Program kapsamında, KOSGEB tarafından uygulanan destek programlarının yanı sıra, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Kredi Garanti Fonu, OSTİM ve TÜBİTAK tarafından yürütülen KOBİ destek uygulamaları ile ilgili Türkiye tecrübeleri de Azerbaycanlı uzmanlarla paylaşıldı. 

Program, Azerbaycan’da küçük ve orta ölçekli girişimciliğin desteklenmesi amacıyla kurulmuş olan Küçük ve Orta Ölçekli Girişimciliğin Geliştirilmesi Ajansı’nın kurumsal kapasitesi ve insan potansiyelinin geliştirilmesi, girişimciliğin desteklenmesine yönelik faaliyetlerini daha etkin sürdürebilmesini hedefliyor.

2018 yılının Haziran ayında faaliyete başlayan Azerbaycan Cumhuriyeti Küçük ve Orta Ölçekli Girişimciliğin Geliştirilmesi Ajansı, Azerbaycan’da KOBİ’lerin ülke ekonomisinde rolünü sağlamlaştırmak ve sektöre yerli ve yabancı yatırımların yapılmasına katkı sağlıyor. 

Sonraki Haber

Yahya Kemal Beyatlı Makedonya'da Anıldı

21 Aralık Türkçe Eğitim Bayramı çerçevesinde Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ve Makedonya Kültür Bakanlığının desteğiyle, Makedonya Türk Sivil Toplum Teşkilatları Birliği (MATÜSİTEB) ile Uluslararası Vizyon Üniversitesi tarafından "Vefatının 60. yılında Üsküplü Yahya Kemal...