Haberler

06 Şubat 2018

Türkiye’nin İlk Afganistan Büyükelçisi Fahreddin Paşa Herat’ta Anıldı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk Afganistan Büyükelçisi, Medîne kahramanı merhum Fahreddin Paşa’nın 150. doğum yıldönümüne “Benim Gönlümde Bir Ateş Var” isimli fotoğraf sergisi düzenlendi. 

Türkiye Cumhuriyeti’nin İlk Afganistan Büyükelçisi, Medîne kahramanı merhum Fahreddin Paşa’nın 150. doğum yıldönümünün anısına “Benim Gönlümde Bir Ateş Var” isimli fotoğraf sergisi Herat İl Kültür Müdürlüğü Allâme Selçukî Sergi Salonunda gerçekleştirildi.

Fahreddin Paşa’nın hayatının Medine, Malta esareti ve Afganistan dönemlerine ait 100 civarında fotoğrafın sunulduğu sergide, Herat’ın tanınmış isimlerinden Muhayyid Vâhidî’nin Kur’ân-ı Kerim tilâvetinin ardından TİKA Herat Koordinatörü Ali Ergun Çınar, TİKA’nın Herat ve Batı Afganistan Havzası’nda gerçekleştirmeye başladığı proje ve faaliyetler hakkında bilgi verdikten sonra Fahreddin Paşanın, hayatını anlatan ve fotoğraf sergisini tanıtan bir konuşma yaptı.

Konuşmanın ardından Herat Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdülmecid Samim açıklamada bulunarak, Fahreddin Paşa ve bütün şehitlerimiz ruhları için dua etti. Sergi boyunca TİKA tarafından ziyaretçilere Fahreddin Paşa’nın hayatı ve sergilenen fotoğraflar hakkında bilgi verildi. İki gün boyunca soğuk hava şartlarına rağmen yaklaşık bin kişinin gezdiği sergiye yoğun ilgi gösterildi. 

Sonraki Haber

TİKA ve Singapur İşbirliğinde 15 Afrika Ülkesine Meteoroloji Eğitimi

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ve Singapur İşbirliği Ajansının (SCP) ortaklığında, 15 Afrika ülkesinden meteoroloji uzmanlarına Havacılık ve Uydu Meteorolojisi konulu 5 günlük eğitim veriliyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğünün Ankara Bölge Müdürlüğü'nde başlayan eğitimlerde...