Haberler

23 Ekim 2011

Türk Uçakları Somali'ye Yardım Taşıyor

Somali’ye ve açlık tehlikesi yaşayan diğer Afrika ülkelerine insani yardım malzemesi taşıyan iki kargo uçağı, düzenlenen törenin ardından Esenboğa Havalimanından yola çıktı.
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’ın, Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ’ın, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’in, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez’in TİKA Başkanı Dr. Serdar Çam’ın, Kızılay Başkanı Tekin Küçükali’nin, AFAD Başkan Vekili Ejder Kaya’nın, THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu’nun, THY Genel Müdürü Temel Kotil’in, , Sabah Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Erdal Şafak’ın, Sabah Gazetesi Ankara temsilcisi Okan Müderrisoğlu’nun, çeşitli kurum ve kuruluşlardan çok sayıda temsilcinin ve basın mensubunun katıldığı törende ortak vurgu Afrika’da yaşanan krize Türkiye’nin duyarsız kalmayacağıydı.
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, törendeki konuşmasında insanlık ayıbının göstergesi olarak nitelendirdiği açlık krizi için “Bir kez daha çağrıda bulunmak istiyorum, Ramazan ayını da dikkate alarak uzak yakın demeden Somali’deki kardeşlerimize daha çok destek olmalıyız. Çocukların ölümüne seyirci kalmamak için herkesi bu açlığa dur demek demeye, yardımları artırmaya davet ediyoruz.” diyerek çağrıda bulundu.
Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ ise bölgede doğrudan sağlık yardımı için mobil hastaneler kurarak hizmete hazır olduklarını, yardımın etkili bir biçimde ulaştırılabilmesi için güvenliğin sağlanmasının gerektiğini ve hazırlıkların bu yönde tamamlandığını belirtti.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, buğday fiyatlarındaki artıştan en çok yoksul ülkelerin etkilendiğini ve uluslararası kuruluşlar tedbir almakta geç kaldığı için böyle sorunlarla karşılaşıldığını söyledi.
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Afrika’da yaşanan açlığın yalnızca kuraklıktan kaynaklanmadığını; insanlığın açgözlü olmasının da büyük payı olduğunu dile getirdi.

TİKA, Diyanet İşleri Başkanlığı, Kızılay, AFAD, ve Sabah Gazetesi tarafından yürütülen kampanyada iki uçak dolusu ilaç ve tıbbi malzeme yardımı törenin ardından Ankara’dan Afrika’ya yola çıktı.
Törende bir grup çocuk Somali’de açlık ve yoksulluk yüzünden hayatta kalma mücadelesi veren arkadaşları adına yetkililere çiçek hediye etti. Yardımlar uçağa yüklenirken, son kargoda Asya isimli bir kız çocuğu kucağında taşıdığı oyuncak bebeği Somali’deki kardeşlerine gönderdi. Oyuncak bebeğini de yerleştirilmesiyle yardım malzemelerinin uçağa yüklenme işlemi tamamlandı, kapılar kapandı.
TİKA Başkanı Dr. Serdar Çam, Somali Fahri Konsolosu Sermet Çetin ve A Haber Muhabiri Olgay Orçun Korkut insani yardım malzemeleriyle beraber Somali’nin başkenti Mogadişu’ya gitmek üzere yola çıktı.
Afrika’da çocuklar tüm dünyanın gözü önünde açlık ve yoksulluk yüzünden ölürken; uçaklar, Türkiye’den Afrika ülkelerine iyilik, kardeşlik ve yardım taşımak için havalandı.

 

Sonraki Haber

Türk Doktorlar Uganda'da Şifa Dağıtıyor

Türkiye’nin diğer ülkelerle gerçekleştirdiği işbirliği ve insani yardım faaliyetlerinde hiçbir mükerrerlik olmaması için koordinatörlük görevini başarı ile yürüten Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı (TİKA), Somali’den Uganda’ya, Cibuti’den Kenya’ya kadar Doğu Afrika kıtasında hayatı ve...