Haberler

08 Şubat 2013

Türk Girişimcilik Modeli Endonezyalı Girişimcilere Örnek Oluyor

Endonezyalı uzman ve girişimcilerden oluşan 20 kişilik bir heyet, Başkanlığımız koordinasyonunda bir hafta süre ile Ankara ve İstanbul’da düzenlenen eğitim programları çerçevesinde Türk girişimcilik modelini inceledi.

2004 yılında Endonezya’da yaşanan deprem ve tsunami felaketleri sonrasında, iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi maksadıyla, Endonezya’daki işsizlik sorunun üstesinden gelinmesine yönelik çalışmalar kapsamında, girişimciliğin geliştirilmesi alanında ülkemizin bilgi ve deneyimlerinden faydalanmayı arzulayan 20 kişilik bir heyet ülkemize davet edildi.

Endonezyalı girişimciler, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA)’nın desteği ile ülkemizde bir çok görüşme gerçekleştirdi.

Küçük ve Orta Ölçekli işletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) ile yapılan istişareler neticesinde, 13-20 Ocak 2013 tarihlerinde Endonezyalı katılımcılara yönelik olarak ülkemizde bir eğitim programı düzenlendi.

Program kapsamında Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, KOSGEB ve Hacettepe Üniversitesi’nde Türkiye’de girişimciliği geliştirme politikaları üzerine çeşitli eğitimler alan Endonezya Heyeti’nin programı İstanbul’da devam etti. Pendik KİŞGEM’de KOSGEB tarafından desteklenen örnek girişimcileri ziyaret eden heyet, eğitim programlarının ilkini böylece tamamlamış oldu.

Heyet adına konuşan Endonezya Gençlik ve Spor Bakanlığı Danışmanı Deibel Effendı, G-20’nin büyümekte olan ekonomileriyle iki önemli ortağı durumunda bulunan Türkiye ve Endonezya arasındaki işbirliğini arttırmamız gerektiğini ve tecrübelerimizi paylaşmamızın önemini belirtti. Programı oldukça yararlı bulduğunu söyleyen Effendı, KOSGEB benzeri bir sistemin Endonezya’da kurulması için çalışmalara başlanacağını dile getirdi.

Sonraki Haber

Eğitimlerini Tamalayan Özbek Doktorlar Sertifikalarını Aldı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA), Sağlık Bakanlığı ve Özbekistan Hayat İçin Meme Kanseri Ulusal Derneği işbirliğiyle gerçekleştirilen “Onkoloji Cerrahlarına Uygulamalı Staj Programı” kapsamında eğitimlerini tamamlayan Özbekistanlı doktorlara sertifikaları teslim edildi. Düzenlenen sertifika törenine TİKA...