Haberler

04 Eylül 2013

Tunus'ta Balıkçılık Sektörüne Destek

Tunus'ta Balıkçılık Sektörüne Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı, Tunus halkına verdiği desteği üretim sektörlerini destekleyerek sürdürüyor. Bu kapsamda, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından temin edilen 12 adet balıkçı motoru Tunus’un Gabes bölgesinde yer alan Ghannouche sahil kasabasında düzenlenen törenle Ghannouche Balıkçıları Kooperatifi yetkililerine teslim edildi.

Yasemin devrimi sonrasında istihdamın artırılması ve üretim sektörlerinin desteklenmesi Tunus’ta öncelikli sorunlar arasında yer alıyor. Özellikle az gelişmiş bölgelerde işsizliğin azaltılması ve üretim sektörlerinin mesleki ve teknik alanlarda desteklenmesine yönelik sivil toplum kuruluşlarından gelen talepler kapsamında Tunus’un Gabes bölgesinde yer alan Ghannouche sahil kasabasında belgeli-lisanslı balıkçılık yapmakta olan yoksul ailelere 12 adet balıkçı motoru törenle teslim edildi.

Balıkçı motorlarının teslim törenine Ghannouche Balıkçılık Kooperatifi yetkilileri, Tunisia Charity Genel Sekreteri Samy Ben Youssef, bölge dernek üyeleri, Ghannouche’ta yerleşik balıkçı aileleri ve TİKA yetkilileri katıldı. TİKA tarafından gerçekleştirilen söz konusu projeyle, balıkçılık yapan 53 ailenin sürekli ve kabul edilebilir bir gelir düzeyine erişmesi ve 30 bin nüfuslu Gannouche beldesine ekonomik hareketlilik getirilmesi hedefleniyor.

Tunisia Charity Genel Sekreteri Youssef, teslim töreninde yaptığı konuşmada proje kapsamında sağlanan destek sebebiyle öncelikle Türk halkına teşekkürlerini sundu. Tunisia Charity Genel Sekreteri Youssef, TİKA’nın az gelişmiş ve kırsal bölgelerde üretim sektörlerine sağladığı teknik malzeme desteğinin ve mesleki eğitim işbirliği projelerinin önemine dikkat çekti. Dernek bünyesinde müştereken kullanılacak olan balıkçı motorları ile yaklaşık 53 ailenin modern ekipmanlarla balıkçılık yapma olanağına sahip olacağını ifade eden Tunisia Charity Genel Sekreteri Youssef, bu şekilde geleneksel yöntemler kullanarak kendi kısıtlı imkânları ile balıkçılık yapmakta olan yoksul ailelerin de önemli bir gelir kaynağına sahip olacağını vurguladı. Tunisia Charity Genel Sekreteri Youssef, desteklerinden dolayı TİKA’ya teşekkür etti.

Tunus’ta özellikle az gelişmiş bölgelerde işsizliğin azaltılmasına ve balıkçılık sektörünün desteklenmesine önemli katkılar sağlayacak olan proje, Ghannouche Balıkçılık Kooperatifi, Tunisia Charity ve TİKA işbirliği ile gerçekleştirildi. Tunus’ta 2012 yılında idari ve sivil alt yapıların desteklenmesi ile başlayan TİKA projeleri, sosyal ve eğitsel alt yapıların desteklenmesi, üretim sektörlerini geliştirmeye yönelik malzeme-donanım desteği ve kapasite artırım projeleri, emniyet ve güvenlik alanları başta olmak üzere mesleki eğitim ve teknik işbirliği programları ile çeşitlenerek devam ediyor.

Sonraki Haber

Afganistan'a Tıbbi Ekipman ve Malzeme Desteği Verildi

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından Kabil Vilayeti Bagrami İlçesi Jerneyl Seyfettin Han Köyü BHC Kliniği için Afganistan İslam Cumhuriyeti Halk Sağlığı Bakanlığı’nın ilgili mevzuatlarına uygun tıbbi ekipman ve malzemeler temin edilerek törenle yetkililere...