Haberler

13 Haziran 2012

Tunuslu Yaralılar Türkiye'de

Tunuslu Yaralılar Türkiye'de

Tunus Cumhuriyeti’nde 14 Ocak tarihinde meydana gelen çatışmalarda yaralanan 9 kişi, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Türkiye’ye getirildi.

Havaalanında Tunuslu yaralıları, TİKA Koordinatörü Musa Gürbüz, basın mensupları ve yaralıların aileleri uğurladı.

9 Hasta ve beraberinde gelen 5 hasta yakını İstanbul Atatürk Havalimanı’nda, Tunus Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Neyla Chala Chebaane, Tunus Konsolosu Chehir Djebi ve İstanbul Sağlık Müdür Yardımcısı Ercan Özgül tarafından karşılandı. Yaralılar için havaalimanına 7 ambulans getirildi. Hayati tehlikesi bulunmadığı gözlenen yaralılar, ambulanslarla Halkalı Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesine götürüldü.

Tunus’taki birçok kişinin hayalinin Türkiye’yi ve İstanbul’u görmek olduğunu belirten bir Tunuslu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür etti.

Tunus Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Neyla Chala Chebaane yaptığı açıklamada, “Tunus Devriminde yanımızda olan Türkiye’ye teşekkür ediyoruz” dedi.  

Halkalı Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesinde ön tetkiklerin yapılmasının ardından hastaların tedavisine başlanacak. Yaralıların tüm ulaşım ve tedavi masrafları TİKA tarafından karşılanacak.

Sonraki Haber

Gazzeli Çocuklar Susuz Kalmasın Diye

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Kudüs Program Koordinasyon Ofisi 2005 yılından bu yana Filistin halkının sorunlarına çözüm üreten projeler yapıyor. Bölgede bulunan Mescid-i Aksa Camiinin içinde bulunan rölyefleri onarıyor, köylere su kuyusu açıyor,...