Haberler

20 Haziran 2012

Tunuslu Gençlerden TİKA'ya Ziyaret

Tunuslu gençler, ülkemizde uzmanlar, akademisyenler ve siyasetçilerle görüşmek üzere 17 Haziran 2012 tarihinde Türkiye’ye geldi. Kamu Diplomasisi Kurumu tarafından düzenlenen “Ülke Programları” doğrultusunda Türkiye’ye gelen, yaşları 18 ile 30 arasında değişen 40 genç Ankara ve İstanbul’da çeşitli kurum ve kuruluşları ziyaret ederek, ülkemizi tanıma fırsatı buldu.

Tunuslu gençler, Ankara programları doğrultusunda 20 Haziran 2012 tarihinde Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA)’yı ziyaret etti. TİKA Başkan Yardımcısı Süreyya Polat ile görüşen gençler, TİKA’nın çalışmaları hakkında bilgi aldı.

“Yeni Kurumsal Aktivizm ve Türk Dış Politikası” hakkında konuşan TİKA Başkan Yardımcısı Polat, gençlere TİKA’nın beş kıtada gerçekleştirdiği çalışmaları, teknik yardım konseptini, dış politikada barış merkezli çalışmaları anlattı.

Türkiye’de olmaktan dolayı duydukları memnuniyeti dile getiren gençler, gerçekleştirdikleri görüşmelerin Türkiye-Arap Dünyası ilişkileri hakkında fikir edinmeleri konusunda faydalı olduğunu dile getirdi.

Gençler, TİKA’nın ülkelerinde gerçekleştirdiği faaliyetlerden dolayı da Türkiye’ye ve TİKA’ya teşekkür etti.
Tunuslu gençlerin 23 Haziran 2012 tarihinde ülkelerine dönmeleri öngörülüyor.

Sonraki Haber

Pakistanlı Kadın Çiftçilere TİKA'dan Destek

Dünya gıda üretiminin büyük bir bölümünü kırsal kesimde yaşayan kadınlar tarafından gerçekleştiriliyor. Sosyal korumadan yararlanamayan bu kadınlar, üretimden çok az gelir elde ediyor. Bir çok ülkede çiftçi kadınlara sunulan imkanlar toprak sahibi olma, banka kredilerinden...