Haberler

16 Ekim 2013

Tunus Polisine Uygulamalı Mesleki Eğitim Verildi

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü işbirliği ile yürütülmekte olan Uluslararası Polis Eğitimi İşbirliği projesi kapsamında Tunus Emniyet Teşkilatı’nda görevli üst düzey polislere ve emniyet amirlerine uygulamalı mesleki eğitim programı düzenlendi.

TİKA’nın koordinasyonunda Tunus ve Türk polisleri mesleki bilgi ve tecrübelerini paylaşmaya devam ediyor. TİKA ve Emniyet Genel Müdürlüğü işbirliği ile yürütülmekte olan Uluslararası Polis Eğitimi İşbirliği projesi çerçevesinde Emniyet Genel Müdürlüğü’nün farklı birimlerinde görevli uzman Türk polisleri tarafından Tunus Emniyet Teşkilatı’nda görev yapmakta olan üst düzey polislere ve emniyet amirlerine yönelik uygulamalı mesleki eğitim programı düzenlendi.

Mesleki eğitim programları Türkiye ve Tunus arasında emniyet ve güvenlik alanlarında işbirliğine önemli katkılar sağlıyor. TİKA ve Emniyet Genel Müdürlüğü işbirliği ile yürütülmekte olan Uluslararası Polis Eğitimi İşbirliği projesiyle Tunus Emniyet Genel Müdürlüğü’nün farklı birimlerinde çalışan personel kendi uzmanlık alanlarında mesleki bilgi ve niteliklerini geliştirme imkanı buluyor. Proje kapsamında, Türkiye ve Tunus’ta gerçekleştirilen mesleki eğitim seminerlerine toplam 451 polis memuru ve güvenlik amiri katıldı.

Tunus Emniyet Genel Müdürlüğü yetkilileri ve seminere katılan polisler, mesleki eğitim programından duydukları memnuniyeti dile getirerek Tunus ve Türk emniyet teşkilatları arasında devam eden polis eğiticilerinin eğitimi ve mesleki formasyon programlarının önemine değindiler. Türk ve Tunuslu Yetkililer, Türkiye ve Tunus’ta karşılıklı olarak gerçekleştirilen mesleki formasyon programlarının ve güvenlik alanında yürütülen işbirliğinin kurumlar arası bilgi ve tecrübe paylaşımına önemli katkılar sağladığını belirttiler. Eğitim programı sonunda Tunus Emniyet Teşkilatı tarafından TİKA yetkililerine teşekkür plaketi sunuldu.

Sonraki Haber

Tanzanıa Broadcastıng Corporatıon Kuruluşuna Malzeme Desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından Tanzanya’da televizyon ve multimedya alanında yayın yapan Tanzania Broadcasting Corporation kuruluşuna malzeme desteğinde yapıldı. Tanzanya’da televizyon ve multimedya alanında yayın yapan tek kuruluş olan Tanzania Broadcasting Corporation 2007...