Haberler

27 Aralık 2017

Tunus’ta Kadın ve Gençlere Yönelik Kırsal Kalkınma Projesi Tamamlandı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Tunus’un kırsal bölgelerinde yaşayan kadın ve gençlerin sosyal refah ve ekonomik özgürlüklerini sağlamaya yönelik tarımsal destek projesi tamamlandı.

Tunus Cumhuriyeti Jendouba Valiliği ve TİKA işbirliği ile kırsal bölgelerde yaşayan kadınların ve gençlerin ekonomik ve sosyal durumlarının iyileştirilmesini  hedefleyen proje tamamlandı. Proje Jendouba vilayetinde bulunan "Ghar Eddima" kırsalında özellikle kadın girişimcilere yönelik  kümes hayvancılığı ve bal arıcılığı faaliyet alanından oluşuyor. TİKA tarafından yeni girişimcilere tavuk yetiştiriciliği ve arıcılık hususlarında gerekli ekipman ve malzeme desteğinde bulunuldu, eğitim düzenlendi. Eğitimi başarıyla tamamlayan toplam 15 kadın girişimciye sertifika dağıtımı gerçekleştirildi. TİKA tarafından temin edilen ekipman ve malzemelerin teslimi yapıldı.

Programa Gardimaou Kaymakamı Amor Ben Achi de katıldı. Kaymakam söz konusu projenin bölgede bir ilk olduğunu ve bölgenin kalkınmasında öncü bir rol oynayacağını ifade etti.

TİKA, Tunus kırsalında insanların hayatına dokunan özellikle kadınların ve gençlerin öncülük yaptığı kalkınma projelerini yerel otoritelerle işbirliği içerisinde geliştirmeye devam ediyor. 

Sonraki Haber

Sri Lanka Türk Köyü’nde Anaokulu Sağlık Ocağı ve Çocuk Oyun Alanı Hizmete Açıldı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Sri Lanka Türk Köyü’nde  inşa edilen anaokulu, sağlık ocağı ve çocuk oyun alanı hizmete açıldı. Sri Lanka’da yaşanan iç savaş döneminde yerlerinden edilen ve yaşam alanları yok...