Haberler

26 Mart 2013

Tümed'in 6. Kuruluş Yıl Dönümü Kutlamasına Destek Verildi

Türkiye’deki üniversitelerden mezun olan gençleri tek çatı altında toplamak amacıyla 2007 yılında Kosova’da kurulan Türkiye Mezunları Derneği kuruluşunun 6. yılını TİKA’nın desteği ile düzenlenen görkemli bir gece programıyla kutladı.

Türkiye Cumhuriyeti Kosova Büyükelçisi Songül Ozan, Türk Temsil Heyeti Başkanı Aygün Eker, Kosova Demokratik Türk Partisi Milletvekilleri Enis Kervan, Fikrim Damka, Müfera Şinik ve birçok mezunun katıldığı program sinevizyon gösterisiyle başladı. Sinevizyon gösterisinde Türkiye Mezunları Derneği tarafından günümüze kadar yapılan çalışmalar tanıtıldı.

TÜMED Başkanı Cengiz Çesko gecede yaptığı konuşmada, derneğin kuruluş amacı ve ileriye yönelik tasarlanan projeler hakkında bilgi verdi. 

Kosova Büyükelçisi Ozan ise, Kosova’nın devlet olarak henüz beş yıllık bir geçmişi olduğunu, yapılanma sürecinde Sivil Toplum Kuruluş’larının ayrı bir önemi olduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından derneğe katkıda bulunanlara teşekkür belgesi ve plaket takdimi yapıldı. Gece akşam yemeği ardından pasta kesimi ile sona erdi.

Sonraki Haber

TİKA'nın Cami Restorasyon Projeleri

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı başta Balkanlar olmak üzere Ortadoğu ve Afrika ülkelerinde bulunan ecdat yadigârı camilerin restorasyonunu gerçekleştirerek kültür mirasımıza sahip çıkmaya devam ediyor. Bölgemizdeki Türk İslam Medeniyetinin kültürel mirasının korunması konusunda uzun...