Haberler

09 Mayıs 2013

Togo'da Eğitime TİKA'dan Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından yaptırılan, Togo’nun başkenti Lome’nin 300 kilometre kuzeyindeki Kolo Cope’ye bağlı Anie kasabasında, orta ve lise düzeyinde öğrencilere hizmet verecek, dört sınıflı okul binası hizmete açıldı.

İlkokul binası ile birlikte vardiyalı olarak 500 öğrenciye hizmet verecek okulun, inşaatına Türkiye tarafından destek verilmesi, yöre halkı tarafından büyük bir memnuniyetle karşılandı. TİKA’nın desteğiyle yapılan vardiyalı olarak yaklaşık 500 öğrenciye hizmet verecek okul binası, düzenlenen bir törenle açılışı gerçekleştirildi.

Törene Anie’nin de bağlı bulunduğu Kolo Cope Kaymakamı Ezoula Agoro Balabwui, İl Milli Eğitim Müfettişi Bonfoh Bedibete, dini otorite yetkilileri, çok sayıda öğrenci ve veli katıldı.

Söz konusu projeyle, Togo ve Türkiye arasında eğitimin yanı sıra, diğer alanlarda da yapılacak projelerle, yakın gelecekte iki ülke arasındaki ilişkilerin hız kazanması hedefleniyor.

Öğrenci ve velilerin çeşitli şiir ve danslarla renklendirdiği açılış töreninde konuşma yapan Kolo Cope Kaymakamı Balabwui, okul inşaatına destek sağlayan TİKA’ya teşekkürlerini iletti.

Sonraki Haber

Tarihi Saraybosna Mevlevihanesi Yeniden İnşa Edildi

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı ve Konya Selçuklu Belediyesi işbirliğiyle yeniden inşa edilen Tarihi Saraybosna Mevlevihanesi’nin açılışı Saraybosna’da düzenlenen törenle gerçekleştirildi. Açılış törenine, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Bosna Hersek Cumhurbaşkanlığı Konseyi Üyesi Bakir İzzetbegoviç,...