Haberler

29 Kasım 2013

TİKA'ya Saraybosna Şehir Ödülü Bosna Hersek Devlet Günü'nde Verildi

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı’na Bosna Hersek’te kültür, tarih, eğitim, sağlık, tarım projelerine verdiği önemli desteklerden dolayı Saraybosna Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından ’’Saraybosna Şehir Plaketi’’ ödülü verildi.

Saraybosna Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından Bosna Hersek Devlet Günü’nde TİKA’ya Saraybosna Şehir Plaketi ödülü verildi. Ödül törenine Saraybosna Büyükşehir Belediye Başkanı Prof.Dr.İvo Komşiç, Bosna Hersek Federasyonu Eğitim Bakanı Damir Maşiç, TİKA Saraybosna Program Koordinasyon Ofisi Koordinatörü Dr. Zülküf Oruç ve diplomatik misyon temsilcileri katıldı.

Ödülün verilmesinde, TİKA tarafından 2012 yılında açılışı gerçekleştirilen “11/07/1995 Srebrenitsa Anma Galerisi” projesi belirleyici olurken, TİKA’nın kültür, bilim, eğitim, tarım ve diğer alanlardaki projelere verdiği desteklerin de katkı sağladığı ifade edildi.

Ödülü TİKA Başkanı Dr. Serdar Çam ve kurumu adına teslim aldığını ifade eden Bosna Hersek Program Koordinasyon Ofisi Koordinatörü Dr. Oruç, Bosna Hersek’i anlamanın ancak O’nu sevmekle mümkün olduğunu bu bağlamda TİKA’nın Türkiye Cumhuriyeti ve milleti’nin Bosna ve Hersek’e duyduğu sevginin somut bir ifadesi olduğunu ifade etti.

Bosna Hersek Program Koordinasyon Ofisi Koordinatörü Dr. Oruç, Bosna Hersek’in kuruluşundan hemen sonra faaliyetlerine başlayan TİKA’nın 18 yıldır ülkenin dört bir yanında proje ve faaliyetlerle ülkenin yeniden inşa ve kalkınmasına destek verdiğini söyledi. Son beş yıl içinde TİKA’nın bir çok farklı sektörde 200 civarında proje ve faaliyet gerçekleştirdiğini dile getiren, Bosna Hersek Program Koordinasyon Ofisi Koordinatörü Dr. Oruç TİKA’nın Bosna Hersek’te proje ve faaliyetlerini gelecekte de aynı kararlılıkla sürdüreceğini kaydetti.

Saraybosna Ödülleri Yönetmeliği 8. Maddesi kapsamında, Saraybosna Şehir Plaketi, ekonomi, kültür, eğitim, bilim sağlık ve hayatın diğer alanlarında Saraybosna’ya katkı sağlayan yerel veya yabancı kişilere, şirketlere, kurumlara, sivil toplum kuruluşlarına ve diğer tüzel kişilere verilen bir ödül olarak nitelendiriliyor. Ödülün TİKA’ya verilmesine Saraybosna Büyükşehir Meclisi tarafından Ekim ayı içinde oybirliğiyle karar verilmişti.

Sonraki Haber

Karadağ Devlet Radyosu'na Teknik Ekipman Desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından, 1944 yılından bu yana Karadağ’da faaliyet gösteren Karadağ Devlet Radyosu’na teknik ekipman desteği sağlandı. Karadağ Devlet Radyosu’nun teknik veritabanın güçlendirmesi vestüdyoların teknik donanımının iyileştirilerek program yayın kalitesinin artırılmasına...