Haberler

06 Mart 2013

TİKA'ya İletişim Profesyonellerinden Altın Madalya

TİKA 2011 Faaliyet Raporu, 24 farklı ülkeden 5500 katılımcının tasarım dalında değerlendirildiği yarışmada Altın Tasarım Ödülü kazandı. Ayrıca,  ’En İyi 100 Tasarım’ sıralamasında 32. olma başarısı elde etti.

Amerikan İletişim Profesyonelleri Ligi (LACP) tarafından, iletişim ve tasarım alanında en iyi uygulamaları belirlemek amacıyla düzenlenen ve bu yıl 5500 faaliyet raporunun değerlendirildiği “Vision Awards” yarışmasında, “TİKA 2011 Faaliyet Raporu” yüksek puanla Altın Ödül’e değer bulundu.

“TİKA 2011 Faaliyet Raporu”, 319 sayfadan oluşan yoğun bilgi içeriğiyle birlikte kolay okunabilirliğin sağlanmış olması, mesajın açık bir şekilde verilmesi ve kurumun dinamizmini yansıtan özgün tasarım anlayışı ile tüm kategorilerde yüksek puan almayı başararak Altın Ödüle layık görüldü.

2011/12 Vision Awards’a kamu ve özel sektörden birçok kurum ve şirketin çok büyük bir ilgi gösterdi. Bu kapsamda, 2011 yılı için 24 ülkeden toplam 5500’den fazla başvuru yapıldı. (LACP) Yöneticileri, ödül kazananların yaptıkları çalışmalarla paydaşlarının ihtiyaçlarına odaklandıklarını stratejik ve taktik kararlarını anlamaya çalıştıklarını ifade ettiler.

TİKA Strateji Geliştirme Dairesi tarafından hazırlanan, editörlüğünü ve proje koordinatörlüğünü Nurçin Yıldız’ın üstlendiği “TİKA 2011 Faaliyet Raporu” yoğun bir çalışma sürecinin ardından tamamlandı. Bilgilerin ele alınmasından grafik tasarıma ve fotoğraf seçimine kadar hazırlık aşamasında ciddi bir mesai harcanmış olan 2011 Faaliyet Raporu elde ettiği iki ödülle uluslararası arenada önemli bir başarı kazanmış oldu.

Ödüllerle ilgili daha ayrıntılı bilgi:
http://www.lacp.com/201112vision/awards-annual-report-competition-tika.htm
http://www.lacp.com/201112vision/government-city-state-national.htm  
http://www.lacp.com/201112vision/top-100.htm

Not: 2011 Faaliyet Raporu’nun tamamı ve geçmiş yıllara ait Faaliyet raporları pdf formatında http://tika-wp.dev.kultur.gov.tr/yayinlar/faaliyet-raporlari/23  linkinde yayınlanmaktadır.

Sonraki Haber

Türkmen Atlarının Korunmasında İkinci Aşama

Geçtiğimiz yıl Mayıs ayında dünya genelinde Ahalteke adıyla meşhur Türkmen atlarının korunması ve ırklarının saflaştırılması amacıyla başlatılan projede yeni aşamaya geçildi. Projenin ikinci ayağında Türkmen Jokeylere Türkiye’de binicilik alanında eğitim verildi. Türkmen kültürü ile özdeşleşmiş...