Haberler

17 Mayıs 2013

TİKA'nın Etiyopya'da Su Teminine Yönelik Projelerine Yenileri Eklendi

Türk İşbirliği Koordinasyon Ajansı Başkanlığı Etiyopya’nın en önemli sorunlarından biri olan kuraklıkla mücadele ve su temini ile ilgili dört yeni projeyi daha tamamlayarak halkın hizmetine sundu. Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı, Etiyopya’da, su temini ve sanitasyon, eğitim, sağlık, tarım sektörlerine yönelik yardım ve işbirlikleri ve çeşitli restorasyon konservasyon alanında çalışmalarını sürdürüyor.

Etiyopya’nın en kurak bölgelerinden olan Somali Eyaleti Şinille Bölgesindeki yerleşim yerlerinden Dube’de 1 adet keson kuyu; Hullo, Jedene ve Adeyder’de birer sarnıç inşa edildi. Kuyular bölge halkının hizmetine sunulmak üzere proje ortağı olan Somali Eyaleti Şinille Bölgesi Su ve Altyapı Kalkınma Ofisi yetkililerine teslim edildi.

Yaklaşık 4 bin kişinin yararlanması öngörülen projelerle, Etiyopya’nın Somali Eyaletindeki kuraklığın giderilmesine katkı sağlanması hedefleniyor.

Bölgede yaşayanların büyük ilgi gösterdiği açılış törenleri sırasında halkın ileri gelenleri ve yerel yöneticiler TİKA tarafından gerçekleştirilen söz konusu projelerin kendileri için çok hayati bir eksikliği giderdiğini ifade ettiler. Vatandaşlar TİKA’nın kendilerine göstermiş olduğu ilgiden ve gerçekleştirmiş olduğu yardımlardan dolayı memnuniyetlerini dile getirdiler.

TİKA tarafından önümüzdeki dönemde söz konusu bölgede beş değişik yerleşkede 5 adet derin su kuyusu açılmasına ilişkin projelerin ön hazırlıkları başlatıldı. Bu kapsamda projelerin 2013 yılı içerisinde tamamlanması öngörülüyor.

Sonraki Haber

TİKA'dan Arnavutluk'a Sporcu Sakatlıkları Fiziksel Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi

Arnavutluk Cumhuriyeti Turizm, Kültür, Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı olarak faaliyetlerini sürdüren Spor Hizmetleri Ajansı’nın talebi üzerine Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından Arnavutluk’a Sporcu Sakatlıkları Fiziksel Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi kuruluyor. Spor Hizmetleri...