Haberler

10 Kasım 2014

TİKA'nın Destekleriyle Bosna Hersek Yeşilay'ı Hizmete Açıldı

Bosna Hersek’te Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından donanım temini sağlanan Yeşilay BİH Cemiyeti açıldı.

Türkiye Yeşilay Cemiyeti öncülüğünde çok sayıda ülkede ülke Yeşilay’ları kuruluş çalışmaları devam ediyor. Saraybosna’da gerçekleşen törenle Bosna Hersek Yeşilay’ının resmi açılışı yapıldı. Türkiye Yeşilay Cemiyeti ile birlikte çalışmalarını yürütecek olan Yeşilay BİH Cemiyeti, özellikle son dönemde sayısı her geçen gün artan sigara, alkol ve uyuşturucu kullanımına karşı mücadele vermek amacıyla kuruldu. Bu kapsamda TİKA tarafından Yeşilay BİH Cemiyeti’ne daha etkin ve verimli çalışması amacıyla teknik ekipman ve donanım desteği sağlandı.

Yeşilay BİH Cemiyeti’nin açılış törenine, Türkiye Saraybosna Büyükelçisi Cihad Erginay, TİKA İnsan Kaynakları ve Destek Hizmetleri Daire Başkanı Dr. Zülküf Oruç, eski milletvekili Hüseyin Kansu ve Yeşilay Başkanı Prof. Dr. İhsan Karaman başta olmak üzere Türk ve Bosna Hersekli çok sayıda yetkili katıldı.

Açılış programında açıklamalarda bulunan Yeşilay Başkanı Prof. Dr. Karaman, Yeşilay’ın Bosna Hersek’te faaliyete geçmesiyle birlikte ülkede her geçen gün artan, özellikle genç kesimde oranı oldukça yükselen sigara, alkol ve uyuşturucu maddelerin kullanımının azaltılması konusunda artık Bosna Hersek’te de çalışacaklarını belirtti. Yeşilay Başkanı Prof. Dr. Karaman, destekleri dolayısıyla TİKA adına TİKA İnsan Kaynakları Daire Başkanı Dr. Zülküf Oruç’a bir teşekkür plaketi takdim etti.

Son dönemde sigara, alkol ve uyuşturucu kullanım yaşının oldukça aşağı düştüğü Bosna Hersek’te Yeşilay BİH Cemiyeti, farkındalık yaratmak amacıyla öncelikli olarak seminerler, dersler, konferanslar düzenlemeyi hedefliyor.

Sonraki Haber

Arnavutluk'ta Aşure Etkinliğine Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı’nın destekleriyle, Arnavutluk Bektaşi Merkezi tarafından Muharrem Ayı dolayısıyla Tiran’da Aşure Etkinliği düzenlendi. Arnavutluk’ta yüzyıllardır devam eden ve adeta bayram günü gibi algılanan aşure geleneğinin geleceğe ulaştırılması kapsamında Arnavutluk Bektaşi...