Haberler

28 Ekim 2014

TİKA'nın Desteğiyle Somali Tarım Okulu Ziraat Fakültesine Dönüştürüldü

Somali’de birçok alanda önemli projelere imza atan Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı, Somali’de tarım alanında faaliyetlerine devam ediyor.

Somali’de özellikle tarım alanında önemli bir başarıya imza atan TİKA, faaliyetlerine tüm hızıyla devam ediyor. Bu kapsamda çalışmalara 2012 yılının Aralık ayından itibaren başlanılan Somali Tarım Okulu Projesi çerçevesinde, 420 öğrenciye 1 aylık uygulamalı ve teorik eğitimler yatılı olarak verildi.

Somali Tarım okulu 2014 yılı Aralık ayında faaliyetlerin Zamzam Üniversitesi Anadolu ziraat Fakültesinin çatısı altında devam edecek.Somali Tarım Okulu projesi sayesinde, tarım alanında ülkede en ileri düzeyde uygulamalı eğitim seviyesini yakaladı.

TİKA’nın desteğiyle kurulan, 2014-1015 yılında eğitim ve öğretime başlayan Anadolu Ziraat Fakültesi’nde ise 40 öğrenci eğitim görüyor. Tamamı burslu okutulan öğrencilere, İngilizce eğitim veriliyor. Fakülte Bahçe bitkileri ve tarla bitkilerinde özelleşti. Üniversite kendisine ait olan 10.000 metrekarelik arsa üzerine inşaata başlayacak. Fakültede okutulacak dersler belirlenerek doküman temini yönünde çalışmalar ise devam ediyor. Ayrıca kütüphane oluşturulmaya başlananan fakültede gelecek yıl araştırma ve uygulamaların Şabella nehri kenarındaki 1000 dekar arazide yapılması planlanıyor.

Somali’deki tarım eğitimleriyle ilgili olarak; ülkede bulunan 3 Ziraat Meslek Lisesi yöneticileriyle de görüşülerek ortak çalışmalar yapılması hususunda mutabakata varıldı.

Sonraki Haber

TİKA'dan Ebola Tehlikesi Altındaki Kolda Bölgesinde Sağlık Taraması

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı ve Dakar Üniversitesi öğretim görevlilerinden oluşan CACSUP (Afrika Yüksek Eğitime Destek Derneği) tarafından Senegal’de Ebola tehlikesi altındaki Kolda Bölgesi’nde sağlık taraması düzenlendi. 30 yıl boyunca yaşanan ayrılıkçı şiddet sonucu...