Haberler

10 Mayıs 2013

TİKA'dan Yemenli Öğretmenlere Eğitim

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı ve Uşak Üniversitesi işbirliğinde Yemen Türk Meslek Enstitüsü’nde önümüzdeki eğitim öğretim döneminde açılacak olan Seramik Bölümünde görev yapacak Yemenli Öğretmenlerin eğitimi, 29 Nisan 2013 tarihinde Uşak Üniversitesi’nde başladı.

Uşak Üniversitesi ve TİKA işbirliğinde Türkiye’ye gelen 9 Yemenli öğretmen Uşak Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümünde 2 ay süreyle eğitim görecek.

Uşak Üniversite Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik eğitim öncesi Yemenli öğretmenleri makamında kabul etti. Yemenli öğretmenlere yönelik eğitim programı Seramik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. İsmail Yardımcı, Öğretim Görevlileri İbrahim Vefa İrdelp, Ömer Görkem ve Şirin Koçak tarafından yürütülüyor. Bölümde lisansüstü eğitim gören öğrenciler de söz konusu faaliyete eşlik ediyor.

İki aylık eğitimin ardından ülkelerine dönecek olan Yemenli Öğretmenlerin Eğitim Programı, Yemen’e gidecek olan Uşak Üniversitesi personelince 1 ay süreyle devam edilecek.

Tefrişatı TİKA tarafından yapılan ve bu yılın başlarında eğitim öğretim faaliyetlerine Türkçe Kursları ile başlayan Yemen Türk Meslek Enstitüsü’nde, Türkiye’den giden eğitimciler tarafından halen halıcılık ve gümüş işlemeciliği konularında eğitim veriliyor.

Sonraki Haber

TİKA'dan Arnavutluk'ta Şiddet Mağduru Kadın ve Çocuklara Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı Arnavutluk Ofisi işbirliğinde Arnavutluk’un tek Kadın Sığınma Evi’ne Bahçe Düzenlenmesi, Hobi Bahçeleri, Spor Alanları ve Çocuk Parkı Kurulumu Projesi’nin kamuoyuna tanıtım töreni 08 Mayıs...