Haberler

21 Mayıs 2013

TİKA'dan Yemenli Medya Çalışanlarına Eğitim

TİKA'dan Yemenli Medya Çalışanlarına Eğitim

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı ve TRT Genel Müdürlüğü işbirliğinde yürütülen program kapsamında Yemenli medya çalışanlarından oluşan heyet 5 – 18 Mayıs 2013 tarihleri arasında, Anadolu Üniversitesi iletişim Fakültesi ve TRT Okul TV’de teknik inceleme ve eğitimlerini tamamladı.

Yemen Milli Eğitim Bakanlığı, ülke genelinde uydu yayını yapacak bir televizyon eğitim kanalı kurmuş olup söz konusu kanalın yayına geçebilmesi için çalışmalar yapıyor. Söz konusu televizyon kanalının Genel Müdürü Mahmud Ahmed el Yemeni TİKA’dan, beş uzman ile birlikte Türkiye’de yayında bulunan TRT Okul TV kanalında incelemede bulunmayı, teknik ve idari personeline Türkiye’de eğitim verilmesini talep etti.

Söz konusu program kapsamında Yemen’deki eğitim altyapısının iyileştirilmesine ve uzaktan eğitime katkısı olacağı düşünülen eğitim kanalının idari ve teknik heyetinin Türkiye’de faaliyet gösteren TRT Okul TV kanalında incelemede bulunarak iki ülke arasındaki teknik işbirliğinin geliştirilmesi planlanıyor.

Yemen heyeti, Anadolu Üniversitesi iletişim Fakültesi’nde Eğitim kanalı nasıl oluşturulması, Kanal kimliği, Kanalın yönetimi, Program yapımı (içyapım, dış yapım, üniversite yapımı), Program bütçelemesi, İçerik oluşturulması konularında eğitim aldı. Yemen heyeti eğitim arasında, 08 Mayıs 2013 tarihinde TİKA Dış İlişkiler ve Ortaklıklar Dairesi Başkanlığı’na nezaket ziyaretinde bulundular. Ziyarette, Türkiye ile Yemen arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi üzerine görüş alışverişinde bulunuldu.

Sonraki Haber

Fao ile TİKA Arasında İşbirliği Anlaşması İmzalandı

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) ile Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı arasında, işbirliği anlaşması imzalandı. FAO’nun Roma’daki genel merkezinde yapılan törenle, FAO ve TİKA arasında, dünyadaki açlık, kötü beslenme ve sürdürülebilir gıda üretimi...