Haberler

22 Mayıs 2013

TİKA'dan Uluslararası 22.hıdırellez Bahar Şenlikleri Festivali'ne Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı’nın desteğiyle, Kültür Bakanlığı, Makedonya Cumhuriyeti Kültür Bakanlığı, Makedonya Türk Sivil Toplum Teşkilatları Birliği ve Bahar Şenlikleri Derneği işbirliğinde düzenlenen geleneksel Uluslararası 22. Hıdırellez Bahar Şenlikleri, Üsküp, Kalkandelen ve Gostivar şehirlerinde düzenlenen etkinliklerle gerçekleştirildi.

Makedonya Türk Sivil Toplum Teşkilatları Birliği’ne üye Bahar Şenlikleri Derneği tarafından Valondova’nın Calıklı Bölgesinde başlayan 22.Hidirellez Bahar Senlikleri Festivaline, Üsküp Büyükelçisi Gürol Sokmensuer, Makedonya Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Danışmanı Lulyeta Kufliu, Makedonya Devlet Bakanı Hadi Nezir, Makedonya Cumhuriyeti Anayasa Mahkemesi Üyesi Salih Murat, Makedonya Türk Sivil Toplum Teşkilatları Birliği Genel Başkanı Tahsin İbrahim, TİKA yetkilileri, Valondova, Radovic, Konce ve diger bölgelerden Belediye Başkanları ile Bosna Hersek, Kırım, Bulgaristan, Yunanistan, Karadag, Türkiye ve Kosova’dan Türk Halk Oyunları ekipleri ve bölge halkı katıldı.

Makedonya Cumhuriyeti genelinde yaşayan Türklerin bir araya gelmesine vesile olan söz konusu festival kapsamında, Balkan ülkeleri ve Türkiye’den 25 akademisyenin katılımı ile festivalin anlam ve önemine ilişkin ortak kültürel değerler üzerine yapılan çalışmaların tartışıldığı Türk Halk Kültürü Sempozyumu düzenlendi.

Festival, sergi, geleneksel yağlı güreş müsabakaları, eğlence programları, Kültür Bakanlığı ses sanatçıları tarafından sunulan halk konserleri ve çeşitli etkinliklerin yapılması ile sona erdi.

Sonraki Haber

TİKA'dan Kafkasya Üniversiteler Birliği'nin 3. Olağan Kongresine Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı’nın destekleriyle, Kafkasya Üniversiteler Birliği’nin 3. Olağan Kongresi Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de gerçekleştirildi. Ardahan Üniversitesi’nin daveti üzerine Türkiye, Azerbaycan ve Gürcistan’dan üniversitelerin katılımı ile 11 Kasım 2009 tarihinde kurulan ve temel...