Haberler

12 Nisan 2013

TİKA'dan Türkmenistan'a Turizm Eğitimleri Desteği

TİKA ile Türkmenistan Turizm ve Spor Devlet Komitesi arasında 29 Şubat 2012 tarihinde imzalanan “Türkmenistan’da Turizmin Geliştirilmesine Yönelik Mesleki Eğitim Programları Düzenlenmesi Projesi Uygulama Protokolü” kapsamında düzenlenen eğitim programları devam ediyor.

Türkmenistan’da Turizmin Geliştirilmesine Yönelik Meslekî Eğitim Programları Düzenlenmesi Projesi Uygulama Protokolü kapsamında, ilk olarak Eskişehir Anadolu Üniversitesi’nden 3 akademisyen 01–10 Nisan 2013 tarihleri arasında Türkmenistan’ın Avaza Bölgesi’ndeki Türkmenbaşı şehrinde ‘işbaşı’ eğitimleri düzenledi.

Bahse konu eğitim programları kapsamında, bölgedeki “Kerven”, “Kuvvat”, “Hazine”, “Watancı”, “Serdar”, “Nebitçi”, “Arzuw”, “Dayanç”, “Bereket” ve “Şapak” otellerinin mutfak ve bulaşık hizmetleri, servis, otel temizlik ve bakımı ile ön ofis hizmetlerinde çalışan tüm personel için teorik ve uygulamalı eğitimler gerçekleştirildi.

İlgili Protokol kapsamında, Milli Eğitim Bakanlığı ile işbirliğinde hazırlanan yoğunlaştırılmış uzun dönem eğitim programları ise 15 Nisan 2013 tarihi itibariyle başlayacak. Bölgede 2013 yılı Haziran ayı içerisinde açılışlarının yapılması plânlanan yeni otellerin personelleri dâhil yaklaşık 500 turizm çalışanı bu eğitimlerden yararlanacak. Gerçekleştirilen eğitim programlarıyla, açılışlara kadar bölgedeki turizm tecrübelerinin artırılması hedefleniyor.

Sonraki Haber

TİKA'dan Sarı Saltık Gazi'nin Balkanlara Gidişini Anma ve Saltıkname'yi Tanıtım Toplantısına Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı ve Uluslararası Kalkınma ve İşbirliği Derneği tarafından İstanbul’da Dolmabahçe Sarayı Sanat Galerisi’nde Sarı Saltık Gazi’nin Balkanlara Gidişinin 750. Yılı münasebetiyle ‘Sarı Saltık Gazi’yi Anma ve Saltıkname’yi Tanıtım Toplantısı gerçekleştirildi....