Haberler

11 Aralık 2014

TİKA'dan Türkmenistan Engelli Sporcularına Anlamlı Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından Türkmenistan Engellilere Destek Merkez sporcularına ekipman ve spor malzemesi desteğinde bulunuldu.

TİKA tarafından Türkmenistan’da fiziksel ve zihinsel engellilere destek olma, engellilerin hak ve hukuklarını koruma ve topluma entegrasyonlarını sağlama amacıyla kurulmuş olan Engellilere Destek Merkezi’nin Engelliler Spor Okulu sporcularına ekipman ve spor malzemesi desteği verildi.

2004 yılından bu yana faaliyet gösteren söz konusu merkezin talebi üzerine engellilerin daha iyi koşullarda spor yapabilmelerini teminen elektrikli koşu pisti, üniforma, ayakkabı ve tekerlekli sandalyeden oluşan ekipmanlar düzenlenen bir törenle sporculara dağıtıldı. Ayrıca merkezin üye sporcularına daha iyi hizmet verebilmesi amacıyla bilgisayar, yazıcı, faks gibi ofis ekipmanı desteğinde bulunuldu.

Türkmenistan genelinde faaliyet gösteren kuruluşların davetli oldukları törende, TİKA’ya desteklerinden dolayı teşekkürlerini ileten merkez yetkilileri TİKA tarafından temin edilen ekipmanlar için engelli sporcuların ve TİKA Aşkabat Koordinatörü Ali Muslu’nun katılım sağladığı bir teslim töreni tertip ederek sporculara hediyelerini takdim etti.

Düzenlenen törende engelli sporculara üniforma ve ayakkabılarını teslim eden TİKA Aşkabat Koordinatörü Muslu, bu vesileyle TİKA’nın Türkmenistan’daki sosyal sorumluluk bağlamındaki faaliyetlerine bir yenisinin daha eklendiğini, TİKA Aşkabat Koordinasyon Ofisi olarak her yıl engellilerin yanlarında olmak adına proje gerçekleştirdiklerini ve önümüzdeki dönemde bu faaliyetlerin çeşitli alanlarda devam edeceğini kaydetti. Tören, sporcuların teşekkür konuşmaları ile tamamlandı.

Sonraki Haber

Kazakistan'da Yaşlı ve Engelliler Tıbbi Sosyal Huzur Evi'ne Destek

  Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından Kazakistan’da Yaşlı ve Engelliler Tıbbi-Sosyal Huzur Evi’ne malzeme desteğinde bulunuldu. Batı Kazakistan Vilayeti Oral şehrinde 1945 yılında faaliyete başlayan ve yetmiş yıllık bir tarihe sahip olan Huzurevi...