Haberler

30 Nisan 2013

TİKA'dan Tunus'a Fm Radyo İstasyonu

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından, Tunus’ta insani yardım alanında çalışmalar yapan “Tunus Charity” isimli sivil toplum örgütünün, faaliyetlerini Tunus halkına duyurması amacıyla FM Radyo istasyonu kuruldu.

Tunus’ta insani yardım konularında çalışmalar yapan “Tunus Charity” isimli sivil toplum örgütü, faaliyetlerini Tunus halkına duyurmak amacıyla, TİKA’dan bir FM Radyo istasyonu kurulması konusunda talepte bulundu.

Talep üzerine Tunus Charity Sivil Toplum Örgütü tarafından tahsis edilen binaya FM Radyo istasyonu TİKA tarafından kuruldu. Söz konusu proje kapsamında FM Radyo istasyonunda çalışacak 10 kişiye Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi öğretim üyeleri tarafından 2013 yılı Nisan ayı içerisinde 5 gün süren bir eğitim verildi.

Personel, radyo türleri ve radyo yayıncılığı, radyo otomasyonu ve müzik türleri, prodüksiyon, kurgu programı ve mikrofon kullanımı ve teknik donanım, radyo haberi yazım ve seslendirme konularında teorik ve uygulamalı olarak bilgilendirildi.

Türkiye ile tarihi ve kültürel bağları olan Tunus’ta yayın yapacak FM radyo istasyonunun, ekonomik, ticari, kültürel ve sosyal alanlardaki ilişkilerde gelişmeye önemli katkı sağlayacağı değerlendiriliyor.

Sonraki Haber

TİKA'dan Orta Asya ve Kafkasya Bölgesel Balıkçılık ve Akuakültür Komisyon Toplantısına Destek

Her yıl farklı ülkelerde, Orta Asya ülkelerine yönelik gerçekleştirilen eğitim programları, bu yıl Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı ve Birleşmiş Milletler Gıda Tarım Örgütü (FAO) Orta Asya ve Kafkaslar Alt Komisyonu’nun organizasyonu ile 16-17...