Haberler

21 Aralık 2012

TİKA'dan Tarafından Kazakistan'da Uzaktan Eğitim Merkezi Açıldı

Kazakistan Kamu Yönetimi Akademisi doğrudan Cumhurbaşkanı’na bağlı olarak faaliyet gösteriyor. Akademinin yaklaşık 400 mastır ve doktora öğrencisi bulunuyor. Enstitünün görevi, kamu kurumları için kalifiye personel yetiştir. Hukuk, diplomasi, kamu yönetimi gibi alanlarda enstitülerden oluşuyor.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı(TİKA) tarafından Kazakistan Kamu Yönetimi Akademisi bünyesinde faaliyet göstermek üzere uzaktan eğitim merkezi açıldı.

Merkezin açılış töreninde konuşan Kamu Yönetimi Akademisi Rektörü Bolatbek Abdurassilov, dost ve kardeş Türk halkının Kazakistan’ın her zaman yanında olduğunu kayd etti. TİKA ile yaptıkları işbirliği çerçevesinde akademinin modern bir merkeze sahip olduğunu kaydeden Abdurassilov, iki akıllı tahta ve 40 bilgisayardan oluşan merkezde 32mgb internetin bağlı olduğunu, merkez sayesinde dünyanın herhangi bir noktasındaki üniversitelerle online derslerin yapılabileceğini, aynı zamanda master ve doktora öğrencilerinin de araştırmalarına önemli bir katkı sağlayacağını belirtti.

TİKA Kazakistan Koordinatörü Evren Rutbil ise yaptığı konuşmada Kamu Yönetimi Akademisi ile bu yıl başlattıkları tecrübe paylaşımı programları kapsamında, akademiden 50 den fazla akademisyen, idareci ve öğrencinin Türkiye’de düzenlenen programlara katıldığını kaydetti. Kapasite artırımı çalışmaları kapsamında tecrübe alışverişi ve eğitim programları dışında akademide uzaktan eğitim merkezi kurduklarını hatırlatan Rutbil, merkez sayesinde daha modern şartlarda eğitim ve araştırma yapılması, ayrıca Kazakistan’ın farklı bölgelerindeki kamu görevlilerine ve öğrencilere online ders ve seminer verilmesinin de mümkün olacağını söyledi.

Sonraki Haber

Pakistanlı Mühendislerden Türkiye'ye Çalışma Ziyareti

Pakistan İslam Cumhuriyeti’nin kuzeyinde yer alan Azad Jammu ve Kaşmir eyaletine bağlı bulunan Muzaffarabad bölgesi ve çevresi bölgeyi Pakistan’ın diğer eyaletlerine bağlayan yolları kapsıyor. Eyaletin başkenti olan Muzaffarabad aynı zamanda bölgenin önemli turizm merkezlerinden biri....