Haberler

23 Ekim 2011

TİKA'dan Tacikistan'da İletişim ve Haberleşme Atılımı

TİKA'dan Tacikistan'da İletişim ve Haberleşme Atılımı

TİKA’nın Tacikistan’da Medya Sektörünün Geliştirilmesine Yönelik Faaliyetlerine Bir Yenisi Daha Eklendi.

Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı (TİKA) eğitimden sağlığa, ekonomiden haberleşmeye her sektörde projeler yapıyor. Faaliyette bulunduğu ülkelerin ekonomik ve bölgesel gelişmiş düzeyini yükseltmek kadar sosyal alt yapı ve iletişim konularında da çalışan TİKA; ülkelerin iletişim ve haberleşme konusunda ileri teknolojiye sahip olmasını hedefliyor, işbirliği projeleri gerçekleştiriyor.

Bu hedef doğrultusunda TİKA tarafından Tacikistan’ın önde gelen haber ajanslarından biri olan Avesta Haber Ajansına donanım yapılarak ajansın teknik alt yapısının güçlendirildi.

Avesta Haber Ajansı Genel Müdürü Camşed Ulmasov konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, TİKA tarafından sağlanan desteğin Ajansın kurumsal kapasitesinin geliştirdiğini, personelin çalışma motivasyonunu artırdığını ve faaliyetlerine ivme kazandırdığını ifade etti.

Küreselleşen dünyada haber ajanslarının hızlı ve güvenilir bilgiye ulaşma konusunda üstlendiği role dikkat çeken Ulmasov, Türkiye ile Tacikistan arasındaki işbirliğinin siyasi, ekonomik, kültürel ve sosyal alanlarda giderek geliştiğin; bu doğrultuda önümüzdeki dönemde iki ülke arasındaki ilişkiler ile ilgili haberlere ve yorumlara daha fazla yer vereceklerini belirtti.

Geçtiğimiz yıllarda Tacikistan Resmi Haber Ajansı ve Resmi Kanal çalışanlarının Türkiye’de eğitim programlarına katılmasını sağlayan TİKA’nın iletişim ve haberleşme sektöründe uygulanabilir, sürekliliğini koruyan projelerle ilerlemeye olanak tanıdığı bildirildi.

Yalnızca eğitim ve sağlık sektörlerinin değil, sosyal iletişimin ve haberleşmenin de gelişmesi için de çalışan TİKA, Tacikistan’da bir projeyi daha başarı ile tamamladı.
 

Sonraki Haber

Türk Doktorlar Uganda'da Şifa Dağıtıyor

Türkiye’nin diğer ülkelerle gerçekleştirdiği işbirliği ve insani yardım faaliyetlerinde hiçbir mükerrerlik olmaması için koordinatörlük görevini başarı ile yürüten Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı (TİKA), Somali’den Uganda’ya, Cibuti’den Kenya’ya kadar Doğu Afrika kıtasında hayatı ve...