Haberler

15 Nisan 2013

TİKA'dan Saraybosna Kantonu Çocuk Islah Merkezi'ne Çamaşırhane Donanımı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından 86 çocuğa hizmet verebilecek kapasitede olan Saraybosna Kantonu Çocuk Islah Merkezi’nin Çamaşırhanesine donanım desteği verildi.

Saraybosna Kantonu Çocuk Islah Merkezi, Bosna Hersek Federasyonu Ceza Hukuku ve Saraybosna Kantonu Cezaların Uygulanması Kanununa istinaden mahkeme kararıyla merkeze gönderilen ya da okul idaresi tarafından rehabilitasyona ihtiyacı olduğu tespit edilen çocuklara eğitim veriyor. Cezalandırmak yerine çocukları topluma kazandırmak amacıyla çalışma ve eğitim terapisi uygulayan bir kamu kurumu olan Saraybosna Kantonu Çocuk Islah Merkezi, 86 çocuğa hizmet verebilecek kapasiteye sahip.

Saraybosna Kantonu Çocuk Islah Merkezi’nin Çamaşırhane donanımı TİKA tarafından yapıldı. Çamaşırhanede kullanılmak üzere, çamaşır makineleri, kurutma makinesi, ütüleme makinası, çamaşır dolapları ve diğer ekipmanlar törenle yetkililere teslim edildi.

Saraybosna Çocuk Islah Merkezi Çamaşırhanesi Açılış töreni, Saraybosna Kantonu, Çalışma Sosyal Politikalar ve Mülteciler Bakanı Muamer Bandiç, TİKA Balkanlar ve Doğu Avrupa Daire Başkanı Ali Maskan, Saraybosna Çocuk Islah Merkezi Müdürü Samir Suljagiç, TİKA yetkilileri ve basın mensuplarının katılımı ile gerçekleştirildi.

Açılışın ardından basın mensuplarına açıklamada bulunan Saraybosna Kantonu, Çalışma Sosyal Politikalar ve Mülteciler Bakanı Bandiç, Saraybosna Kantonu Çocuk Islah Merkezi Çamaşırhanesi projesinin önemini vurgulayarak, bu merkezin çocukların rehabilitasyonunu sağlayan ve onları barındıran tek kuruluş olduğunu dile getirdi. Saraybosna Kantonu, Çalışma Sosyal Politikalar ve Mülteciler Bakanı Bandiç, TİKA’nın Saraybosna Kantonu Çocuk Islah Merkezi’ne verdiği destekten dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Saraybosna Çocuk Islah Merkezi Müdürü Suljagiç ise TİKA tarafından donanımı gerçekleştirilen çamaşırhane ile merkezde rehabilite edilen çocukların çok daha temiz ve hijyenik koşullarda, yetişmeleri adına önemli bir adım atıldığını belirtti. Saraybosna Çocuk Islah Merkezi Müdürü Suljagiç, verdiği destekten dolayı TİKA’ ya teşekkürlerini iletti.

Sonraki Haber

TİKA'dan Kazakistan Cumhuriyeti Devlet Personel Yönetimi Merkezi Yönetici ve Uzmanları Eğitim Programına Destek

Türk işbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından, 15 -20 Nisan 2013 tarihlerinde, Devlet Personel Başkanlığı işbirliğinde yürütülecek eğitim programı, 16 Nisan 2013 Pazartesi günü Devlet Personel Başkanı Mehmet Ali Kumbuzoğlu’nun Kazak Heyeti’ni makamında kabulüyle başladı....