Haberler

10 Haziran 2013

TİKA'dan Sadriddin Aynı Devlet Pedagoji Üniversitesi'ne Ekipman Desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından eğitim alanındaki işbirliği kapsamında Tacikistan’ın en iyi üniversitelerinden biri olan Tacikistan Cumhuriyeti Eğitim Bakanlığı Sadriddin Ayni Devlet Pedagoji Üniversitesi’ne ekipman yardımında bulunuldu.

Tacikistan Cumhuriyeti Eğitim Bakanlığı Sadriddin Ayni Devlet Pedagoji Üniversitesi ile TİKA arasında her geçen gün ilişkiler, yeni bir boyut alarak gelişiyor. Tacik gençlerinin geleceğe hazırlanmasında önemli görevleri üstlenen öğretmenlerin eğitimi, söz konusu üniversitede gerçekleştiriliyor. Sadriddin Ayni Devlet Pedagoji Üniversitesi’nde reformlarla ülkenin kaliteli eğitim sisteminin geliştirilmesi için, uluslararası standartta eğitime yaklaşım, bilgi teknolojisi ve iletişimin gelişimi, eğitim sürecinde etkileşimli öğretim yöntemlerinin kullanımı ve kredili eğitime geçiş için başarılı adımlar atıldığı da gözlemleniyor.

Tacikistan’da yer alan diğer kurumlarda görüldüğü gibi söz konusu eğitim kurumunun maddi ve teknik olanakları olmadığı için TİKA tarafından anılan kuruma Dil ve Bilim Araştırma Laboratuvarları için elektronik yazı tahtası, bilgisayar, UPS ve çok fonksiyonlu yazıcı gibi araç gereç desteğinde bulunuldu.

Sadriddin Ayni Devlet Pedagoji Üniversitesi’nde 31 Mayıs 2013 tarihinde gerçekleştirilen açılış törenine, Duşanbe Büyükelçisi M. Munis Dirik, Sadriddin Ayni Devlet Pedagoji Üniversitesi Rektörü Abducobbor Rahmonov, TİKA yetkilileri, Türk işadamları, Tacik üst düzey yöneticiler ve akademisyenler katıldı.

Hibe edilen donanımların yer aldığı sınıflar tüm katılımcılar tarafından yerinde incelendi. Sadriddin Ayni Devlet Pedagoji Üniversitesi Rektörü Rahmonov, Türkiye’nin sürekli ve içtenlikle olan bu gibi destekleri kendilerini mutlu ettiklerini, işbirliğinin devamının ve geliştirilmesini arzu ettiklerini söyledi. Sadriddin Ayni Devlet Pedagoji Üniversitesi Rektörü Rahmonov, yapılan desteklerden dolayı TİKA’ya ve Türkiye’ye minnettar olduklarını dile getirdi.

Tören ikram ve hediyelerin takdimi ile sona erdi.

Sonraki Haber

Türkmenistan'da Avaza Milli Turizm Bölgesi İşbaşı Eğitimleri Sona Erdi

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı ile Türkmenistan Turizm Devlet Komitesi işbirliğinde yürütülmekte olan Turizm Alanında İşbirliği Projesi çerçevesinde, Türkmenistan’ın Avaza Millî Turizm Bölgesi’nde mevcut otellerdeki personele ve Haziran ayı içerisinde açılması plânlanan yeni otellerde...