Haberler

23 Ekim 2011

TİKA'dan Özbekistan'a Tıbbi Destek

Başkanlığımız ile Özbekistan’da faaliyet gösteren Sağlam Evlat Vakfı işbirliğiyle gerçekleştirilen “Hamile Kadınlar Eğitim Merkezinin Desteklenmesi ve Halkın Sağlık Kontrolü ve Tedavisinin Geliştirilmesi” projeleri kapsamında alınan 4 adet ultrason cihazı ve donanım malzemeleri törenle teslim edildi. Taşkent’teki Sağlam Evlat Vakfı Mediko-Sosyal Merkezi’nde gerçekleştirilen törene, T.C. Özbekistan Büyükelçisi Mehmet Sertaç Sönmezay, Özbekistan Büyükelçiliği Kültür Müşaviri Cihan Varlık, Özbekistan Sağlık Bakanlığı ile Dışişleri Bakanlığı temsilcileri ve Sağlam Evlat Vakfı yetkilileri katıldı.

Törende konuşan Büyükelçi Sönmezay, Türkiye’nin Özbekistan’ın bağımsızlığını tanıyan ilk ülke olduğunu hatırlattı ve 20 yıl sonra da iki ülke halkı arasındaki ilişkilerin artarak devam etmesinden büyük mutluluk duyduğunu dile getirdi. Konuşmasında, anne karnında başlayan çocuk sağlığının korunmasının önemine dikkat çeken Büyükelçi Sönmezay, TİKA’nın çocuk sağlığı alanında Özbek vatandaşlarına katkıda bulunmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Sağlam Evlat Vakfı Başkanı Svetlana İnamova da uzun süredir işbirliği halinde oldukları TİKA tarafından sağlık alanında gerçekleştirilen teknik yardımlardan dolayı Türkiye halkına teşekkürlerini sundu. Inamova, gelecek yıllarda da TİKA işbirliğiyle önemli projeler gerçekleştirmeyi planladıklarını belirtti.

Törende yapılan konuşmalardan sonra sağlık cihazlarının teslimiyle ilgili protokol, TİKA Özbekistan Program Koordinatörü Bekir Demir ve Sağlam Evlat Vakfı Başkanı Svetlana İnamova tarafından imzalandı.
 

Sonraki Haber

Türk Doktorlar Uganda'da Şifa Dağıtıyor

Türkiye’nin diğer ülkelerle gerçekleştirdiği işbirliği ve insani yardım faaliyetlerinde hiçbir mükerrerlik olmaması için koordinatörlük görevini başarı ile yürüten Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı (TİKA), Somali’den Uganda’ya, Cibuti’den Kenya’ya kadar Doğu Afrika kıtasında hayatı ve...