Haberler

06 Mayıs 2013

TİKA'dan Özbekistan'a Otelcilik Eğitimi

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Özbek Turizm Milli Kurumu işbirliğinde Taşkent’te otelcilik eğitim seminerleri düzenlendi.

Ön büro, yiyecek içecek üretimi, kat hizmetleri ve yiyecek içecek servisi konularında teorik eğitim ve pratik uygulama şeklinde gerçekleştirilen eğitimlere Özbekistan’ın farklı otellerinde çalışan 100 personel katıldı. Seminerler, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın uzman eğitmenleri tarafından gerçekleştirildi.

15-24 Nisan 2013 tarihleri arasında düzenlenen eğitim programında 22 katılımcıya 33 saat kat hizmetleri eğitimi, 34 katılımcıya 33 saat ön büro hizmetleri, 22 katılımcıya yeme-içme servisi eğitimi, 20 katılımcıya 33 saat mutfak hizmetleri eğitimi verildi. Eğitimlerini tamamlayan katılımcılara sertifikaları törenle takdim edildi.

Özbek Turizm Milli Kurumu Eğitim Dairesi Başkanı Elena Golisheva sertifika töreninde yaptığı konuşmada, eğitim programının düzenlenmesinden büyük memnuniyet duyduklarını belirtti. Sağladığı desteklerden dolayı TİKA’ya teşekkürlerini sunan Özbek Turizm Milli Kurumu Eğitim Dairesi Başkanı Golisheva söz konusu eğitimlerle katılımcıların önemli bir deneyim kazandığını söyledi.

Sonraki Haber

Arap Dünyasının Önde Gelen Gazetecileri TİKA'yı Ziyaret Etti

Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü tarafından Türkiye’ye davet edilen, Arap Gazeteci Heyeti Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanı Dr. Serdar Çam’ı ziyaret etti. Ziyarete, Mısır’dan Eş Şuruk Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Wael Kandeel,...