Haberler

24 Mayıs 2013

TİKA'dan Özbekistan'a Bilgisayar Sınıfı

Özbekistan’da Milli Eğitim Bakanlığı ve Sosyal İnisiyatifleri Destekleme Fonu işbirliğiyle yürütülmekte olan Kapsayıcı Eğitim Projesi kapsamında Karşı şehrindeki 10 Nolu okul için ihtiyaç duyulan bilgisayar sınıfı Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından kuruldu.

Özbekistan Milli Eğitim Bakanlığı ve Sosyal İnisiyatifleri Destekleme Fonu işbirliğinde 2007’de başlatılan Özbekistan’da Kapsayıcı Eğitim Projesiyle engelli çocukların sağlıklı çocuklarla aynı fiziksel ortamda, eşit şartlarda eğitim görmeleri ve sosyal hayata kazandırılmaları amaçlanıyor. Proje kapsamında ülkenin 12 vilayetinde faaliyet göstermekte olan 40 anaokulu ve bir ilkokul pilot olarak seçilmiş olup, bu okullarda bin den fazla engelli öğrenci eğitim görüyor.

Kapsayıcı Eğitime katkı sağlamak amacıyla Kaşkaderya vilayeti Karşı ilinde bulunan 10 Nolu okulda bilgisayar sınıfının tadilatı yapılarak gerekli teknik ekipmanlar TİKA tarafından temin edildi. 10 Nolu okulda toplam 451 öğrenci eğitim görmekte olup, bunlardan 20 tanesi engelli çocuklardan oluşuyor.

Bilgisayar sınıfının açılış töreninde konuşma yapan Özbekistan Milli Eğitim Bakanlığı Engelli Çocukların Rehabilitasyonu Şubesi Başkanı Huri Kalbaeva, Kapsayıcı Eğitim Projesi’nin engelli çocukların hayata kazandırılması için gerekli olan eğitimi almalarında büyük önem taşıdığını vurguladı. Özbekistan Milli Eğitim Bakanlığı Engelli Çocukların Rehabilitasyonu Şubesi Başkanı Kalbaeva, söz konusu projenin gerçekleştirilmesi adına gösterilmiş olan destekten dolayı TİKA ve destek veren diğer kurumlara teşekkürlerini sundu.

10 Nolu Okul Müdürü Elvira Hasanova ise törende yaptığı konuşmada, Kapsayıcı Eğitim Projesi’nin gerçekleşmesinde emeği geçen tüm kurumlara teşekkür etti.

Sonraki Haber

Türkmenistan'da Turizm Meslek Lisesi Bünyesindeki TİKA Türk Dili Sınıfları Hizmete Açıldı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından Türkmenistan’da Turizm Meslek Lisesi’ne Türk Dili Sınıfı, Türk Dili Lingafon Odası ve Türk Dili Kitaplığı yaptırılarak okulun modern eğitim araç gereç ve kitaplar ile donatılması sağlandı. Türkmenistan’da TİKA...