Haberler

02 Mayıs 2013

TİKA'dan Orta Asya ve Kafkasya Bölgesel Balıkçılık ve Akuakültür Komisyon Toplantısına Destek

Her yıl farklı ülkelerde, Orta Asya ülkelerine yönelik gerçekleştirilen eğitim programları, bu yıl Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı ve Birleşmiş Milletler Gıda Tarım Örgütü (FAO) Orta Asya ve Kafkaslar Alt Komisyonu’nun organizasyonu ile 16-17 Nisan 2013 tarihleri arasında Duşanbe İstiglol Oteli’nde gerçekleştirildi.

Toplantıya, Türkmenistan, Ukrayna, Gürcistan, Türkiye, Azerbaycan, Ermenistan, Tacikistan, Kırgızistan ülke temsilcileri ve FAO Merkez Ofisi temsilcileri de katıldı.

Komisyon Başkanlığını Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Müsteşar Yardımcısı Dr. Nihat Pakdil’in yaptığı toplantıda, Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürü Dr. Durali Koçak ve beraberinde katılan heyet Türkiye’yi temsil etti.

Toplantıda Orta Asya ve Kafkaslarda su ürünlerinin korunması ve geliştirilmesi için ortaya çıkan sorunların giderilmesi, Sovyet döneminde çalışan tüm hizmetlerin modern teçhizatlarla donatılarak tekrar hizmete sunulması gibi konular masaya yatırıldı.

Balığın insan sağlığında öneminin belirtildiği toplantıda, söz konusu ülkelerde balıkçılık ve diğer su canlılarının üretimi konusunda halkın bilinçlendirilmesi gerektiği vurgulandı. Ayrıca ülkede büyük sorunlardan biri olan istihdamın bu şekilde desteklenmesi suretiyle ekonomiye canlılık katmanın kaçınılmaz olduğu belirtildi.

Toplantı, Tacikistan Tarım Bakan Yardımcısı Sijoudin İsroilov’un teşekkür konuşması ve iyi niyet temennileri ile sona erdi.

Sonraki Haber

Nursultan Nazarbayev ve Türk Dünyası Konulu Belgesele TİKA Desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı ve Kazakistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Teleradyo Kompleksi işbirliğinde 02 Mayıs 2013 tarihinde Nursultan Nazarbayev ve Türk Dünyası konulu belgesel film çekimi projesinin protokolü imzalandı. Kazakistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Teleradyo Kompleksi’nde düzenlenen...