Haberler

30 Nisan 2013

TİKA'dan Nahcivan Özerk Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı Personeline Eğitim

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı ve Sağlık Bakanlığı işbirliğinde, Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde teorik ve pratik eğitimlerini tamamlayan Nahcivan Özerk Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı çalışanlarından 8 kişilik doktor ve hemşire grubu Ankara Palas Devlet Konukevi’nde düzenlenen törenle sertifikalarını aldı.

TİKA ve Sağlık Bakanlığı işbirliğinde 2008 yılından itibaren Azerbaycan Devleti Nahcivan Özerk Cumhuriyeti’nde sağlık alanında verilen hizmetlerin seviyesinin yükseltilmesi amacıyla çeşitli alanlarda eğitim ve staj programları düzenleniyor.

Azerbaycan Devleti Nahcivan Özerk Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı bu yıl da, personeli için Ankara’da Sağlık Bakanlığı’na bağlı hastanelerde bir staj programı düzenlenmesi talebinde bulundu. Söz konusu talep üzerine 32 kişilik doktor ve sağlık personeli grubuna yönelik 2013 yılında Nisan, Haziran, Eylül ve Kasım aylarında Ankara Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde staj programları gerçekleştirilmesi kararlaştırıldı. Bu kapsamda staj programının ilk aşaması olarak Nahcivan Özerk Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı’ndan 8 kişilik doktor ve hemşire grubu 1 -27 Nisan 2013 tarihleri arasında Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde teorik ve pratik çalışmalarda bulundu.

Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde teorik ve pratik çalışmalarını tamamlayan heyet için 24 Nisan 2013 tarihinde Ankara Palas Devlet Konukevi’nde bir sertifika töreni düzenlendi. Sertifika törenine, TİKA Orta Asya ve Kafkaslar Daire Başkanı Ali Özgün Öztürk, TİKA yetkilileri, Sağlık Bakanlığı yetkilileri ve Nahcivan Özerk Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı’nda çalışan 8 kişilik doktor ve hemşire grubu katıldı.

Sertifika töreni, verilen öğle yemeğinin ardından heyetin sertifikalarını almasıyla sona erdi. Söz konusu eğitim programının ikinci aşamasının 2013 Haziran ayında yapılması planlanıyor.

Sonraki Haber

TİKA'dan Orta Asya ve Kafkasya Bölgesel Balıkçılık ve Akuakültür Komisyon Toplantısına Destek

Her yıl farklı ülkelerde, Orta Asya ülkelerine yönelik gerçekleştirilen eğitim programları, bu yıl Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı ve Birleşmiş Milletler Gıda Tarım Örgütü (FAO) Orta Asya ve Kafkaslar Alt Komisyonu’nun organizasyonu ile 16-17...