Haberler

08 Mayıs 2013

TİKA'dan Moritanya'ya İki Ambulans

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından Moritanya İslam Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı’na hibe edilen 2 adet ambulans ve 2012 yılı Aralık ayında Ankara Atatürk Araştırma Hastanesi’nde kısa süreli mesleki eğitim gören Moritanyalı 22 sağlık görevlisinin sertifikaları Mauricenter Hotel’de düzenlenen törenle teslim edildi.

Törene, Nouakchot Büyükelçisi Musa Kulaklıkaya, Moritanya İslam Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı Genel Sekreteri Moussa Ould Ahmednah, TİKA Ortadoğu ve Afrika Daire Başkanı Dr. Enver Arpa ve TİKA yetkilileri katıldı.

TİKA tarafından Moritanya İslam Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı’na hibe edilen 2 adet Toyota Landcruiser marka 2013 model ambulansın teslim edilmesi ve 2012 yılı Aralık ayında Ankara Atatürk Araştırma Hastanesi’nde kısa süreli mesleki eğitim gören Moritanyalı 22 sağlık görevlisine sertifikalarının takdim edilmesi için Nouakchott Büyükelçiliği öncülüğünde Mauricenter Hotel’de bir tören düzenlendi.

Törende ambulanslar Nouakchot Büyükelçisi Kulaklıkaya tarafından Moritanya İslam Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı Genel Sekreteri Ahmednah’a teslim edildi. Ankara Atatürk Araştırma Hastanesi’nde kısa süreli mesleki eğitim gören Moritanyalı 22 sağlık görevlisinin sertifikaları ise Nouakchot Büyükelçisi Kulaklıkaya olmak üzere, Moritanya İslam Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı Genel Sekreteri Ahmednah, TİKA Ortadoğu ve Afrika Daire Başkanı Enver Arpa tarafından takdim edildi.

Tören ambulans ve sertifikaların teslim edilmesiyle sona erdi.

Sonraki Haber

Togo'da Eğitime TİKA'dan Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından yaptırılan, Togo’nun başkenti Lome’nin 300 kilometre kuzeyindeki Kolo Cope’ye bağlı Anie kasabasında, orta ve lise düzeyinde öğrencilere hizmet verecek, dört sınıflı okul binası hizmete açıldı. İlkokul binası ile...