Haberler

09 Mayıs 2013

TİKA'dan Mombasa Teknik Enstitüsü'ne Multimedya Sınıfı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından Kenya Kıyı Bölgesi’nde bulunan Mombasa şehrindeki en önemli mesleki eğitim kuruluşlarından birisi olan Mombasa Teknik Enstitüsü’ne multimedya sınıfı kuruldu.

Afrika ülkeleri arasında stratejik ve ekonomik öneme sahip olan Kenya, ülkenin 2030 vizyonu kapsamında genç nüfusun istihdam edilmesini sağlamak amacıyla mesleki eğitim çalışmalarına öncelik veriyor. Bu kapsamda ülkenin kalkınma hedeflerine paralel olarak TİKA tarafından Kenya Kıyı Bölgesi’nin en önemli mesleki eğitim kuruluşlarından birisi olan Mombasa Teknik Enstitüsü’ne multimedya sınıfı kuruldu.
 
Mesleki Eğitim Lisesi olarak 1948 yılında faaliyete başlayan ve daha sonra ülkenin ve bölgenin ihtiyaç duyduğu mesleki eğitim ihtiyacını karşılamak üzere 1984 yılında enstitüye dönüştürülen Mombasa Teknik Enstitüsü’nde Kenyalı öğrencilerin yanı sıra komşu ülkelerden Somali, Tanzanya ve Etiyopya’dan gelen 3 bin öğrenci ve 102 akademisyen bulunuyor.

Akademik kadronun yanında 15 teknik uzman ve farklı branşlardaki ustalar da mesleki eğitim çalışmalarına katkı sağlıyor. Mombasa Teknik Enstitüsü’nde, turizm ve otelcilik, sekreterlik, yabancı dil, elektrik-elektronik mühendisliği, mekanik mühendisliği, işletme, muhasebe, uygulamalı bilimler ve enformasyon teknolojisi bölümleri yer alıyor. Mombasa Teknik Enstitüsü, öğrencilerine iki yıl süren teorik ve uygulamalı eğitimin ardından diploma ile üniversitelere başvuruda bulunabilme imkânı sunmakla beraber bölgede yer alan birçok yerli ve yabancı firmaların çalışanlarına da kısa süreli sertifika programları düzenliyor.

TİKA tarafından Mombasa Teknik Enstitüsü’ne multimedya sınıfı kurulması projesinin Kenya’nın kalkınma stratejisi ve vizyonunda yer alan mesleki eğitim çalışmalarına önemli ölçüde katkı sağlaması bekleniyor.

Sonraki Haber

Tarihi Saraybosna Mevlevihanesi Yeniden İnşa Edildi

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı ve Konya Selçuklu Belediyesi işbirliğiyle yeniden inşa edilen Tarihi Saraybosna Mevlevihanesi’nin açılışı Saraybosna’da düzenlenen törenle gerçekleştirildi. Açılış törenine, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Bosna Hersek Cumhurbaşkanlığı Konseyi Üyesi Bakir İzzetbegoviç,...