Haberler

26 Nisan 2013

TİKA'dan Moldovalı Savcılara Eğitim

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı ve Türkiye Adalet Akademisi işbirliğinde, 15-20 Nisan 2013 tarihleri arasında Moldova Cumhuriyeti savcılarından oluşan 15 kişilik heyete “Terörle Mücadele ve Soruşturma Teknikleri” gibi konularda bir eğitim programı düzenlendi.

Moldova Cumhuriyeti savcılarından oluşan 15 kişilik heyet, Türk Yargı Sisteminin Genel Tanıtımı, Türk Terörle Mücadele Sistemi Tanıtımı, Terör Soruşturmalarına Yargısal Bakış Açısı, Örnek Davalar ile Terör ve Organize Suçların Soruşturulması Yöntemleri, Hazırlık Soruşturma Yöntemleri, Yakalama, Adli Kontrol, Gözaltı, Arama, El Koyma, Teknik Araçlarla izleme, Delillerin Toplanması ve İncelenmesi, Jandarma Kriminal Daire Başkanlığında Fizik, Kimya, Biyolojik İnceleme ile Balistik ve Bomba İmha konularında eğitim aldı.

Sincan Cumhuriyet Başsavcılığı ve Anayasa Mahkemesine ziyarette bulunan heyet, 17 Nisan Çarşamba günü TİKA Başkan Yardımcısı M. Sürreya Er tarafından kabul edildi. TİKA Başkan Yardımcısı Er, Moldovalı konukları ülkemizde görmekten büyük memnuniyet duyduklarını belirterek, söz konusu ziyaretin Moldova ile Türkiye arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi bakımından önem taşıdığını ifade etti.

Moldovalı savcılar ise görüşmenin devamında, Türkiye’de kendileri için hazırlanan eğitim programına katılmaktan ve Türkiye’de bulunmaktan çok memnun olduklarını belirttiler. Aldıkları eğitimde Türk hukuk sisteminin çok iyi bir durumda olduğunu gördüklerini ifade eden Moldovalı heyet, karşılıklı olarak iki ülkenin birbirinden faydalanacağı birçok hususun mevcut olduğunu söylediler.

Görüşme karşılıklı iyi niyet dilekleriyle sona erdi. Moldovalı heyete İstanbul’da 2 günlük gezi programı da düzenlendi.

Sonraki Haber

Türkmen At Bayramı Türkmenistan'da Büyük Coşkuyla Kutlandı

Türkmen kültürünün ve sosyal hayatının vazgeçilmez bir parçası olan Ahalteke Atları adına düzenlenen Türkmen At Bayramı, 26-28 Nisan 2013 tarihleri arasında Türkmenistan’da büyük bir coşkuyla kutlandı. Türkmenistan’ın en önemli bayramlarından biri olarak kutlanan Türkmen At...