Haberler

28 Mart 2012

TİKA'dan Makedonya'ya İki Yeni Proje

Yosip Broz Tito Lisesi

 

Aralık 1944 yılında açılan ve Makedonya Cumhuriyeti’nin en önemli eğitim kurumlarından biri olarak biliniyor.  1990 yılında faaliyete geçen Türkçe sınıfı ile Türk öğrencilerin ana dilerlini öğrenmesine olanak sağlayan okulda zaman içinde öğrenci sayısı hızla artmış ve 2002 yılında artan talep karşısında yeni bir sınıf daha açıldı. 120 öğretmenin görev yaptığı okulda, donanım ve fiziki şartlar yetersizdi.

 

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Üsküp Yosip Broz Tito Lisesi’nin öğretmenler odası ile kütüphanesinin tadilatı gerçekleştirildi, okula donanım yardımı yapıldı. Öğrencilerin faydalandığı kütüphane onarılarak, hizmet kalitesi arttırıldı.

 

 Yenilenen okul 23 Mart 2012 tarihinde gerçekleştirilen açılış töreni ile Makedonya Cumhuriyeti yetkililerine teslim edildi. Türkiye Cumhuriyeti Üsküp Büyükelçisi Gürol Sökmensüer, TİKA Başkan Yardımcısı Mehmet Süreyya Er, Makedonya Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlık Temsilcisi Lulyeta Küfliyu, Üsküp Büyükşehir Belediye Başkanı Kotse Trayanovski katıldı.

 

Kalkandelen Asliye Mahkemesi

 

Makedonya’nın kuzeybatısında bulunan Kalkandelen Asliye Mahkemesi 1962 yılında inşa edildi. O tarihten itibaren bölge halkına hizmet veren mahkeme binası zaman içinde yıprandı. Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Kalkandelen Asliye Mahkemesi’ne  teknik donanım yardımı yapıldı.

 

23 Mart 2012 tarihinde yapılan teslim törenine Makedonya Cumhuriyeti Adalet Bakanı Blerim Beceti, TİKA Başkan Yardımcısı Mehmet Süreyya Er, Kalkandelen Asliye Mahkemesi Başkanı Hanif Zendeli, Yargıçlar Konseyi Başkan Yardımcısı Başkim Besimi, Kalkandelen Emniyet Müdürü Şefik Bayrami, Kalkandelen Milletvekili Behuciddin Şehabi katıldı.

 

Adalet Bakanı yaptığı konuşmada, verilen destekten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Türkiye ile olan işbirliğini devam ettirmek istediklerini belirtti.

Sonraki Haber

TİKA Başkanı Serdar Çam Gazze'ye Çalışma Ziyareti Gerçekleştirdi

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Başkanı Dr. Serdar Çam ve beraberindeki heyet 27 Mart 2012 tarihinde Refah Kapısından geçerek çalışma ziyareti gerçekleştirmek üzere Gazze’ye gitti. TİKA Başkanı ve beraberindeki heyet, Gazze Belediye Başkanı...