Haberler

16 Nisan 2013

TİKA'dan Mahajanga Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Kurulmasına Teknik Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından Madagaskar’da bulunan Mahajanga Üniversitesi Bünyesindeki Diş Hekimliği Fakültesi’nin Kurulması Projesi kapsamında, Mahajanga Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’ne teknik ekipman ve malzeme desteği verildi.

Madagaskar’da bulunan Mahajanga Üniversitesi Bünyesindeki Diş Hekimliği Fakültesi’ndeki Teknik Destek Projesi çalışmalarına TİKA tarafından 2012 yılında başlandı. Hala devam eden proje iki aşamalı olup, proje kapsamında teknik ekipman ve malzeme verilmesi yanında kapasite artırımına yönelik eğitim programı düzenlenmesi de öngörülüyor. Söz konusu üniversiteye hibe edilen birçok modern implant ekipmanı ve malzeme sayesinde fakültenin daha kaliteli eğitim vermesi sağlandı.

Projenin ikinci aşaması olan kapasite artırımına ilişkin, Mahajanga Üniversitesi’nden iki diş hekimi ile bir teknisyenin Türkiye’de eğitim alması planlanmış olup, bir diş hekiminin de Hacettepe Üniversitesi Dişçilik Fakültesi’nde eğitimine başlandı. Bahse konu eğitim programının Türkiye’deki ayağının tamamlanmasının ardından Türkiye’den de bir diş hekiminin Madagaskar’da laboratuvar teknolojisi alanında teorik ve pratik eğitim vermesi öngörülüyor.

Sonraki Haber

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan TİKA'nın Moğolistan'daki Faaliyetlerini İnceledi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve beraberindeki heyet Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı’nın Moğolistan’daki faaliyetlerini inceledi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Moğolistan Meclis Binası’ndaki heyetler arası görüşme öncesinde yaptığı konuşmada, iki ülke arasındaki dostluk ve işbirliğini...