Haberler

27 Şubat 2012

TİKA'dan Libyalı Basın Mensuplarına Eğitim

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ve Süleyman Demirel Üniversitesi işbirliğinde Libya’nın Trablus şehri yakınlarında bulunan Tecura şehrinde kurulması öngörülen Libya Ulusal Radyosu çalışanlarına mesleki eğitim kursu verildi. Kurs süresince Libyalı basın mensuplarına cihazların kullanımı, halka ulaşırken dikkat edilmesi gereken unsurlar, haber değeri olan konuların öne çıkartılması, iletişim psikolojisi konuları ele alındı. Yaşam Boyu Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi Koordinatörlüğü ve Radyo TV Araştırma ve Uygulama Merkezi stüdyolarında verilen mesleki eğitimin ardından basın mensuplarının ülkelerine dönmesi ve 1 Mart 2012 tarihinde yayın hayatına başlayacak radyonun alt yapı hazırlıklarını tamamlaması planlanıyor.

“Türk Kültürünü, Müziğini Anlatan Yayınlar Yapacağız”

Libyalı medya heyetinin sorumlusu Lütfi Ahmet El Aziz, yaptığı açıklamada, iki ülke halkının uzun yıllara dayanan ortak bir geçmişe sahip olduğunu anımsattı. Lütfi Ahmet El Aziz, son dönemde yaşanan değişimlerin ardından Libya hükümetine ülkenin yeniden inşa edilmesi konusunda destek veren Türkiye’nin, şimdi de kendilerine medya alanında destek olduğunu belirtti. Aziz, Türkiye’de eğitim almaktan mutlu olduklarını söyledi.

Libyalı medya mensubu Nuri Süleyman Zaviye de ülkede yaşanan siyasal ve sosyal değişim sırasında derin acılar yaşadıklarını anlattı. Zaviye, Tecura halkının Türkiye ve Türklere karşı özel bir sevgi beslediğini ifade ederek, “Biz o bölgede Arapça yayınların yanı sıra Türk kültürünü ve müziğini anlatan yayınlar da yapacağız. Radyomuzun önümüzdeki dönemde ülkenin kalkınma ve demokratikleşme sürecine katkı sunacağını inanıyorum” dedi. Zaviye, Libya Ulusal Radyosu’nun yayın hayatına başlamasıyla birlikte savaş döneminde yaralanan ve tedavileri Türkiye’de devam eden vatandaşlara da ulaşarak canlı yayın yapacaklarını bildirdi.

Sonraki Haber

TİKA ile Türkmenistan Turizm ve Spor Devlet Komitesi Arasında “Türkmenistan'da Turizmin Geliştirilmesine Yönelik Mesleki Eğitim Programları Düzenlenmesi Projesi” Uygulama Protokolü İmzalandı

Türkmenistan Cumhuriyeti’nde son yıllarda turizm sektörünün ülke ekonomisindeki payının arttırılması yönünde çalışmalar yapılıyor. Ülkede 2008 yılında Hazar Denizi kıyısında “Avaza Milli Turizm Bölgesi” adlı bir proje oluşturuldu. Bu bölgede yapay göl, marina, oteller, iş merkezleri, su sporları...