Haberler

14 Aralık 2012

TİKA'dan Kosova'da Sivil Toplumu Destekleyen Proje

İdea Derneği, Kosova Cumhuriyeti’nde yetişen yeni genç neslin kültürel yozlaşmasını önlemek, geleneklere değer veren, ancak çağdaş gelişmelere ayak uyduran sağlıklı ve aktif bir genç neslin yetişmesine katkı sunma amacıyla kurulan bir sivil toplum kuruluşu. Dernek ülkede yaptığı çalışmalarla Kosovalı gençlere umut oluyor.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından İdea derneğine donanım yardımı yapıldı. Yenilenen ofis düzenlenen bir törenle dernek yetkililerine teslim edildi.

Törende derneğin çalışmalarını özetleyen bir sinevizyon gösterisi yapıldı. Ardından dernek başkanı Faruk Tahiri yaptığı konuşmasında, faaliyetlerinin bilinçli ve sağlıklı bir neslin yetişmesine yönelik olduğunu ifade ederek, ofisin donanımını teslim eden TİKA’ya ve TİKA Kosova Koordinatörü Adem Urfa’ya teşekkürler etti.

Günümüz dünyasında sivil toplum kuruluşların öneminden bahseden Urfa, İdea Sivil Toplum Kuruluşu’nun güzel işlere imza atacağından emin olduğunu ifade etti, ilerdeki çalışmalarında başarılar diledi.

TİKA Kosova Koordinatörüne verilen teşekkür belgesi ardından, mütevazi bir kokteylin ardından tören sona erdi

Sonraki Haber

Türkiye-Özbekistan Arasında Turizm Alanında Bilgi ve Tecrübe Paylaşımı Hızlandı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Özbekistan Dışişleri Bakanlığı ile Özbek Turizm Milli Ajansı işbirliğinde hazırlanan turizmin geliştirilmesi programına katılmak üzere Özbekistan’ın turizmden sorumlu üst düzey yöneticileri ülkemizi ziyaret...