Haberler

01 Aralık 2014

TİKA'dan Kişinev B.p. Haşdeu Kütüphanesine Bilgisayar Desteği

 

Moldova’nın başkenti Kişinev’de faaliyet gösteren B.P. Haşdeu Kütüphanesi’nde Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı’nın desteğiyle hizmete açılan bilişim alanı ile kent sakinlerinin online bilgi kaynaklarına ve veri tabanlarına erişim imkanlarının genişletilmesi hedefleniyor.
Kişinev B.P. Haşdeu Kütüphanesi’nde Başkanlığımız desteğiyle kurulan bilişim alanı Moldova Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı’nın eşi Margareta Timofti, TİKA Başkan Yardımcısı Ali Maskan ve Türkiye Kişinev Büyükelçisi’nin eşi Banu Kartal’ın katıldığı törenle hizmete açıldı.

Konuşmasında kitap sevgisinin ve okuma alışkanlıklarının aşılanmasında ailelerinin, okulların ve kütüphanelerin önemine değinen Moldova Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı’nın eşi Timofti, bu alanda TİKA’nın sağlamış olduğu önemli katkılardan dolayı teşekkürlerini sundu.

Hem Moldova’da hem de TİKA’nın işbirliği içerisinde bulunduğu diğer ülkelerde eğitim ve kültür alanlarında yürütülen projelere özel bir öncelik verildiğini vurgulayan TİKA Başkan Yardımcısı Maskan, internet teknolojisinin sağladığı kolaylıklara rağmen basılı kaynakların ve kütüphanelerin önemini koruduğunu ifade etti.

Kişinev’deki en büyük halk kütüphanesi olan B.P. Haşdeu’dan yılda yaklaşık 220.000 öğrenci ve kent sakini faydalanıyor.

 

Sonraki Haber

Kırım Tatar Halkının Önde Gelen Fikir Adamı İsmail Bey Gaspıralı Ukrayna'da Anıldı

  Kırım Tatar Halkının Manevi Lideri İsmail Bey Gaspıralı konulu uluslararası konferans Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı himayesinde Kiev’de düzenlendi. Türk âlemine ve İslam kültür ve eğitim anlayışına büyük tesiri olmuş Kırım Tatar düşünür,...