Haberler

08 Mayıs 2013

TİKA'dan Kimsesiz Çocuklar Yatılı Okulu'na Malzeme ve Ekipman Desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından, Kazakistan’ın Almatı şehrinde bulunan 8 nolu Kimsesiz Çocuklar Yatılı Okulu’na malzeme ve ekipman desteğinde bulunuldu.

Kazakistan’da eğitim alanında yaptığı faaliyetlerle Türkiye’nin tecrübesini paylaşan TİKA, bir yandan da ihtiyaç duyulan okullarda fiziki altyapının iyileştirilmesi çalışmalarına devam ediyor. Bu bağlamda TİKA tarafından Almatı’da bulunan 8 nolu Kimsesiz Çocuklar Yatılı Okulu’na malzeme ve ekipman desteği yapıldı.

TİKA’nın desteğiyle, 90 öğrencisi ve 50 personeli bulunan okulda tamamı kırık ve eskimiş olan yataklar değiştirildi. Proje kapsamında TİKA tarafından temin edilen malzeme ve ekipmanlar 8 nolu Kimsesiz Çocuklar Yatılı Okulu yetkililerine törenle teslim edildi.

Malzeme teslim töreninde konuşan TİKA Orta Asya ve Kafkaslar Daire Başkanı Ali Özgün Öztürk, Türkiye’nin her zaman Kazakistan’ın yanında olduğunu belirterek, Türkiye’den selam getirdiğini ifade etti. TİKA Orta Asya ve Kafkaslar Daire Başkanı Öztürk, Kazakistan’da her alanda işbirliği projelerinin artarak devam ettiğini kaydetti.

8 nolu Kimsesiz Çocuklar Yatılı Okulu Müdürü Lazzat Kulsarina da törende yaptığı konuşmada, verilen malzemelerin okuldaki yaşam ve eğitim standartlarını yükseltmeye önemli bir katkı yaptığını belirterek TİKA’ya teşekkürlerini sundu.
Malzeme teslim töreni, öğrenciler tarafından yapılan dans ve müzik gösterileriyle sona erdi.

Sonraki Haber

Togo'da Eğitime TİKA'dan Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından yaptırılan, Togo’nun başkenti Lome’nin 300 kilometre kuzeyindeki Kolo Cope’ye bağlı Anie kasabasında, orta ve lise düzeyinde öğrencilere hizmet verecek, dört sınıflı okul binası hizmete açıldı. İlkokul binası ile...