Haberler

20 Mayıs 2013

TİKA'dan Kiev'de Türk Sanatları Tanıtım Günleri Programına Destek

Ukrayna’nın önde gelen eğitim kurumlarından biri olan Kiev Milli Taras Şevçenko Üniversitesi tarafından tertip edilen Türk Sanatları Tanıtım Günleri Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı’nın desteğiyle Kiev’de gerçekleştirildi.

Gösteri ve Fuar Merkezi olarak hizmet veren Ukrayna Evi’nde düzenlenen etkinlikte, ebru, hat ve tezhip sanatlarının örnekleri, ney ve saz dinletileri ile davul zurna gösterileri katılımcılara sunuldu.

Etkinliklere, Kiev Büyükelçiliği Kültür ve Turizm Müşaviri Berat Yıldız, TİKA İnsan Kaynakları ve Destek Hizmetleri Daire Başkanı Dr. Gökçen Kalkan, Ukrayna Sağlık Bakanı Danışmanı İvan Soroka ve TİKA yetkilileri katıldı.

Ukrayna Sağlık Bakanı Danışmanı İvan Soroka açılış konuşmasında Ukrayna ve Türkiye halkları arasında kültürel etkileşimi sağlayan Türk Sanatlarının Tanıtım Günleri organizasyonuna destek veren tüm devlet kurumlarına teşekkürlerini sundu. Ukrayna Sağlık Bakanı Danışmanı Soroka, komşu halkın kültürünün yakından tanınması açısından Türkiye’de Ukrayna sanatlarına yönelik bir programın düzenlenmesinin faydalı olacağını sözlerine ekledi.

Sonraki Haber

TİKA'dan Yemenli Medya Çalışanlarına Eğitim

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı ve TRT Genel Müdürlüğü işbirliğinde yürütülen program kapsamında Yemenli medya çalışanlarından oluşan heyet 5 - 18 Mayıs 2013 tarihleri arasında, Anadolu Üniversitesi iletişim Fakültesi ve TRT Okul TV’de teknik...