Haberler

10 Haziran 2013

TİKA'dan Kazakistanlı Meyve Üreticilerinin İnceleme Gezisine Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı’nın katkılarıyla, Kazakistan’da tarım uygulamalarının geliştirilmesi ve Türkiye’nin bu alandaki tecrübesinin aktarılmasını amaçlayan eğitim programları devam ediyor.

TİKA’nın desteğiyle Kazakistan’ın Çimkent Şehri’nden gelen meyvecilik heyeti 27 Mayıs – 3 Haziran tarihleri arasında Antalya ve Isparta’da inceleme gezisinde bulundu. TİKA’nın katkılarıyla Türkiye’ye gelen 12 kişilik heyette Güney Kazakistan vilayeti meyve tarımı çiftçileri ile devlet görevlileri yer aldı.

Güney Kazakistan meyvecilik heyeti tarafından, inceleme gezisi kapsamında Antalya’nın Elmalı ilçesinde Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Elmalı İlçe Tarım Müdürlüğü ve Elmalı Ziraat Odası ziyaret edildi.  Burada yetkililerden elma yetiştiriciliği üzerine bilgi alan heyet daha sonra Isparta’nın Eğirdir ilçesinde bulunan Meyvecilik Araştırma İstasyonu’nda elmacılık üzerine üç günlük seminere katıldı. Süleyman Demirel Üniversitesi Ziraat Fakültesi’ni de ziyaret eden heyet son olarak Türkiye’nin en başarılı meyvecilik işletmelerinden Gülbudak Elma Üretim Tesisleri’nde ve fidanlıklarında incelemelerde bulundu.

Türkiye’nin modern tarım işletmelerinde incelemelerde bulunan, Eğirdir Meyvecilik Araştırma Enstitüsü’nden seminer sonucu elmacılık sertifikası alan heyet TİKA’nın düzenlediği eğitim programından duyduğu memnuniyetlerini dile getirdi.

Sonraki Haber

Türkmenistan'da Avaza Milli Turizm Bölgesi İşbaşı Eğitimleri Sona Erdi

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı ile Türkmenistan Turizm Devlet Komitesi işbirliğinde yürütülmekte olan Turizm Alanında İşbirliği Projesi çerçevesinde, Türkmenistan’ın Avaza Millî Turizm Bölgesi’nde mevcut otellerdeki personele ve Haziran ayı içerisinde açılması plânlanan yeni otellerde...