Haberler

25 Nisan 2013

TİKA'dan Kazakistan'a Sağlık Desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından, Kazakistan’ın Akmola Vilayetine bağlı Ereymentau Rayonu ilçesinin merkezi ve köylerindeki sağlık kurumlarında kullanılmak üzere, 15 adet Elektrokardiyografi cihazı törenle teslim edildi.

Kazakistan’ın Akmola Vilayeti’ne bağlı Ereymentau Rayonu ilçesinde sık görülen kalp hastalıklarının erken teşhis edilmesi amacıyla, ilçe merkezi ve köylerindeki sağlık kurumlarında kullanılmak üzere 15 adet Elektrokardiyografi cihazı TİKA tarafından temin edilerek törenle sağlık kurumlarının yetkililerine verildi.

Ereymentau Rayonu İlçesi Kaymakamlığı’nda düzenlenen törende konuşan, Ereymentau Rayonu İlçesi Kaymakamı Amanbek Kaljanov, Türkiye’den ilk defa böyle bir desteği aldıklarını belirterek, böylesi işbirliklerinin devamını diledi. Ereymentau Rayonu İlçesi Kaymakamı Kaljanov sağladığı desteklerden dolayı TİKA’ya teşekkürlerini sundu.

Ereymentau Rayonu İlçesi Hastanesi Başhekimi Bakıtjan Mirmanov, verilen desteğin önemli bir ihtiyacı karşılayacağını ve pek çok insanın hayatının kurtulmasına vesile olacağını söyledi. Ereymentau Rayonu İlçesi Hastanesi Başhekimi Mirmanov, bütün sağlık personeli adına TİKA’ya katkılarından dolayı teşekkür etti.

Tören, ilçenin farklı yerlerinden gelen sağlık kurumu temsilcilerine cihazların teslim edilmesiyle sona erdi.

Sonraki Haber

Aile İçi Şiddetle Mücadelede Türkiye'nin Tecrübeleri Arnavutluk'a Aktarılıyor

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı desteğiyle, Arnavutluk Cumhuriyeti Çalışma, Sosyal İşler ve Eşit Fırsatlar Bakanlığı yetkilileri, anılan bakanlık bünyesinde faaliyet gösteren Arnavutluk’un tek kadın sığınma evinin personeli ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı Arnavutluk Ofisi...