Haberler

26 Eylül 2012

TİKA'dan Karadağ'a Sağlık Hizmeti

Balkanların her yerinde gerek yönetimler gerek halk tarafından büyük takdirle karşılanan TİKA, sağlık hizmetlerinde aksaklıkların yaşandığı Karadağ’da gerçekleştirdiği projeler ve yapmaya devam ettiği çalışmalarla Karadağlıların gönüllerini kazanmaya devam ediyor.
Hasta teşhis ve tedavi konularında önemli eksikliklerin olduğu Karadağ’da, ülkenin bulunduğu coğrafyanın koşulları sebebiyle hasta nakilleri konusunda da büyük sorunlar yaşanıyor. Ayrıca başkent Podgorica’nın dışında tam kapasiteyle çalışan hastanelerin olmaması, başta diğer iller olmak üzere sağlık hizmetlerinin aksamasına yol açmakta. TİKA tarafından Mevcut sorunların hafifletilmesi için sağlık merkezlerine yönelik kapasite artırımı projeleri gerçekleştirilmekte ve böylece mevcut durumun iyileştirilmesi amaçlanmakta.
TİKA Karadağ Program Koordinasyon Ofisi 2012 yılının ikinci yarısından itibaren sağlık konusuna eğilip ve küçük ancak ihtiyaca yönelik projeler üretmeye başladı. Modernizasyonu ve yenilenmesi imkânsız olan sağlık ekipmanlarının yerine yenilerinin alınması sayesinde Karadağlılara daha iyi sağlık hizmeti verilebiliyor.
Bu bağlamda TİKA Karadağ Program Koordinasyon Ofisi, Karadağ Emniyet Müdürlüğü Sağlık Merkezi’ne Ultrason Ünitesi Kurulması, Plav’da Diyaliz Merkezi Kurulması, Plevlya Devlet Hastanesi Cerrahi Bölümüne Enerji Ünitesi Kurulması, Karadağ Ulusal Kan Transfüzyon Merkezinin Onarımı ve Donanımının Sağlanması, Byelo Polye Sağlık Merkezi’nin Donanımının Sağlanması ve Podgorica’da Konik, Stara Varoş ve Tuzi beldelerinde faaliyet gösteren sağlık merkezlerine ultrason/doppler cihazları alımı projelerini hayata geçirmek üzere çalışmalarına devam ediyor.
Geçtiğimiz günlerde ‘Karadağ Emniyet Müdürlüğü Sağlık Merkezi’ne Ultrason Ünitesi Kurulması ve İlk Yardım Kiti Alımı Projesi’ ile Plav’da Diyaliz Merkezi Kurulması çalışmaları tamamlandı. KARADAĞ radyo ve televizyonlarında yer alan Ultrason Ünitesinin 17 Eylül 2012 tarihinde gerçekleşen açılışına Karadağ Emniyet Müdürlüğü yetkililerinin yanı sıra sağlık merkezi çalışanları ve TİKA Karadağ PKO personeli katıldı.

Sonraki Haber

TİKA Arnavutluk'un İlk Resmi Turizm Tanıtım ve Danışma Ofisini Kurdu

TİKA, Tiran Uluslararası Havalimanı’nın dış hatlar terminalinde kurduğu Turizm Tanıtım ve Danışma Ofisi ile Arnavutluk’ta bir “ilk” daha gerçekleştirilmiş oldu. Arnavutluk Turizmine Önemli Destek Yılda yaklaşık 1.500.000 kişiyi ağırlayan Tiran Uluslararası Havalimanı’nda modern iletişim cihazlarıyla...